O nama

banner-berlin

Maraton klub ”VELIKA GORICA” osnovan je na inicijativu nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u trkački sport.

Ideja o pokretanju kluba rođena je na našoj popularnoj ”pisti” gdje su za vrijeme svojih treninga već proslavljeni maratonci Bilić, Fabečić, Marinkov potpomognuti svojim mlađim kolegama Mišerićem i Cerovskim postavili temelje našeg kluba.

Osnivačka skupština maraton kluba održana je 12.09.2001 godine u plavom salonu NK”Radnik”. Na skupštini su donešeni svi potrebni akti za djelovanje sportskog kluba od imena kluba, izbora predsjednika, tajnika, blagajnika i ostalih tijela.

Prvi službeni nastup MK ”Velika Gorica” bio je 4.11.2001 u Zagrebu na polumaratonu ”Starek”. Na premijernoj utrci nastupili su: Bilić Mato, Fabečić Stjepan, Bakula Željko, Marinkov Kiril, Plodinec Stjepan, Cerovski Branko, Mišerić Darko, Staklenac Veljko, Pavlović Ivica i Radinić Mario. Klub je brzo rastao te su se već iduće godine u rad kluba ukljućili i drugi mladi trkaći i entuzijasti velikogoričkog kraja: doktor Zvonimir Bendeković i sadašnji tajnik Krunoslav Hrnjak.

Osim što nastupaju na svim cestovnim utrkama u našoj zemlji, članovi kluba aktivni su i u organiziranju natjecanja. Preuzeli su uz podršku Plemenite opčine Turopoljske i Grada Velike Gorice cjelokupnu organizaciju Turopoljske trke, koja je osim svoje već zavidne tradicije jedna od najboljih trka u Hrvatskoj.

U cilju propagiranja atletskog sporta u Turopoljskom kraju klub je 2002 godine pokrenuo “Kros ligu Velike Gorice” u trčanju (kros liga se održava na pisti ZTZ-a na kraju Velika Gorice), te i iste godine “Jesenjski kros za djecu”.

Maraton klub Velika Gorica odgovorno ispunjava svoja obećanja dana u Statutu Kluba, vezana uz promicanje, razvitk i unapredenja atletskog športa za sve dobne kategorije u gradu Velikoj Gorici.
Klub svojim aktivnostima djeluje u smjeru osiguravanja sporta i rekreacije svim građanima, i onima koji si je ne mogu omogućiti sami.

Izvod iz statuta MKVG:

CILJEVI I DJELATNOSTI M.K. VELIKA GORICA

Članak 6.

M.K. VELIKA GORICA je osnovan u cilju promicanja, razvitka i unapredenja atletskog športa za sve dobne kategorije u gradu Velikoj Gorici.

Članak 7.

Djelatnosti M.K. VELIKA GORICA su:

  • planiranje i razvoj atletskog športa, a osobito dugoprugaškog trčanja;
  • okupljanje građana svih uzrasta u cilju bavljenja atletskim športom;
  • organiziranje natjecanja u svrhu popularizacije atletskog športa
  • poduka i trening članova kluba koji su svih uzrasta i dobnih kategorija;
  • poduzimanje mjera i stvaranje uvjeta za unapređenje stručnog rada;
  • skrb o zdravlju i zdravstvenoj zaštiti članova kluba;
  • pribavljanje potrebnih sredstava za djelatnost kluba;
  • ukupnom aktivnošću kluba poticati razumijevanje i usvajanje etičkih vrijednosti kroz bavljenje športom.

Članak 8.

Rad M.K. VELIKA GORICA je javan. Javnost rada kluba ostvaruje se na načine utvrđene ovim statutom, te:

  • pravodobnim izvješćivanjem članstva o radu kluba i značajnim događajima, pisanim izvještajima, na posebnim skupovima ili na drugi prikladan način;
  • putem sredstava javnog priopćavanja

Radna tijela Maraton kluba Velika Gorica

Popis članova kluba

Postani član Maraton kluba Velika Gorica

Članom Maraton kluba Velika Gorica može postati svaka osoba koja uplati godišnju članarinu od 99 kn. Iznos članarine je fiksan i ne postoje popusti na članarinu. Plaćanjem članarine potpomažete rad Kluba i stječete različite pogodnosti od besplatnog nastupa na Turopoljskoj trci do mogućnosti nastupa na cestovnim utrkama diljem Hrvatske za trkaće sa najboljim rezultatima.

Za izradu uplatnice preporuka je koristiti formu koja se nalazi OVDJE

 

Uplatu je potrebno izvršiti na žiro račun kluba:

ZABA
HR9723600001102397416,
naziv primatelja: Maraton Klub Velika Gorica,
adresa: HBZ 80,  10410 Velika Gorica,
model: HR00,  poziv na broj 05-<yyyy>,
opis plaćanja:
MK CL <yyyy> <ime i prezime>
Godišnja članarina za <ime i prezime>
Maraton Klub Velika Gorica

Statut Maraton kluba Velika Gorica

Statut-MKVG

Promotivni leci