Mlade snage MKVG na Pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u krosu u Škabrnji

Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u krosu održano je u Škabrnji u subotu 26. listopada, u organizaciji Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar. Maraton klub Velika Gorica bio je zastupljen sa šestero trkačica i trkača u četiri utrke juniora, mlađih juniorki, mlađih kadetkinja i limačica. Vodio ih je trener Darko Mišerić.

Čak tri predstavnice imali smo u utrci limačica na 1 kilometar. Na stazi u Sportskom centru Vlačine trčale su Ana Trčak, Ema Gilja i Tia Weihnacht. U konkurenciji 27 trkačica Ana Trčak je s rezultatom 3:29 minuta završila na 11. mjestu. Ema Gilja je bila sekundu sporija na 14. mjestu, a Tia Weihnacht je s rezultatom 3:43 minute završila na 21. mjestu.

Mlađe kadetkinje trčale su 1500 metara, a među njih 35 bila je i naša Vita Plepelić. S rezultatom 5:56 minuta završila je na 29. mjestu.

Staza za mlađe juniorke bila je dvostruko duža. Naša Zara Horvat je 3 kilometra istrčala za 13:46 minuta, završivši na 12. mjestu.

U kategoriji juniora naš je predstavnik bio Petar Petrić. Šest kilometara istrčao je za točno 24 minute, završivši utrku na 11. mjestu.

Kompletni rezultati PH u krosu su na portalu utrka.com.