Velikogorički trkači i trkačice na Ljubljanskom maratonu, triatlonu u Poreču i na nekoliko trailova

Članovi Maraton kluba Velika Gorica rastrčali su se proteklog vikenda ne samo po Hrvatskoj nego i u Sloveniji, gdje je održan 28. Ljubljanski maraton. Na Ljubljanski maraton i popratne utrke otišlo je nekoliko naših trkača i trkačica, ostvarivši odlične rezultate. Bili smo također prisutni na Ironman half triatlonu u Poreču, Archipelago trailu na Dugom otoku i Popišanac trailu u Slatini.

Čak trojica velikogoričkih trkača istrčala su u Ljubljani svoje prve maratone. Naša glavna ‘zvijezda’ u nedjelju 20. listopada na ljubljanskim ulicama bio je Goran Siuc, koji je maratonsku dionicu uspio pretrčati za manje od četiri sata, što je za prvi maraton super rezultat. Službeno gun vrijeme je 3h57min16sec, a chip vrijeme (od linije do linije) je 3h53min07sec.

I Martin Potočnik trčao je za MKVG, istrčavši maraton za 5h57min32sec. U ekipi je bio i trkač s lige, vjerujemo budući član kluba, Tomislav Delač, završivši maraton za 5h01min22sec. Četvrti član našeg trkačkog izaslanstva u Ljubljani bio je Nikola Ivan Leder, koji je trčao polumaraton i postavio svoj novi rekord s rezultatom 2h20min52sec.

U Ljubljani je bio i legendarni Berislav Devčić, i to samo tjedan dana nakon što je istrčao Zagreb Marathon. Bero je ovaj put bio malo brži i ciljem je prošao s rezultatom 5h35min12sec.

Naša Ironwoman Vedrana Janjić u nedjelju je sudjelovala na triatlonskoj utrci Plava Laguna Ironman 70.3 u Poreču. Riječ je o half-Ironman triatlonu, s 1900 mettara plivanja, 90 kilometara bicikliranja i 21.1 km trčanja. Vedrana je utrku završila za 5h13min14sec, na sedmom mjestu u svojoj starosnj kategoriji i kao prva Hrvatica u kategoriji.

U subotu je naših trkača bilo na dvije trail utrke, s izvrsnim rezultatima. Archipelago Trail Run na Dugom otoku pohodili su Bruno Škrinjarić i Josip Martinović. Trčali su na stazi od 24 kilometra. Bruno je s rezultatom 2h41min37sec završio na odličnom devetom mjestu od 73 finišera, iako je u prvoj polovici staze držao drugo mjesto, ali je usporio na opasnim škrapama. Josip Martinović je s rezultatom 3h00min32sec bio osamnaesti.

U Slatini je pak održan Popišanac Trail. Na stazi Mali Popišanac, dužine 12 kilometara, Petar Petrić osvojio je treće mjesto u generalnom poretku među 82 finišera.