Jasna Mikulić druga najbrža Hrvatica na teškom Dalmatia Ultra Trailu

Članovi Maraton kluba Velika Gorica imali su veoma uspješnu subotu na trail utrkama. Jasna Mikulić je bila druga najbrža Hrvatica na 57-kilometarskoj stazi Dalmatia Ultra Traila, na utrci održanoj po Biokovu između Makarske i Omiša. U Lici je pak održan Barać Forest Trail, kao finale KontinenTrail lige, a tamo su Renata Horvatek i Marijan Malčević završili sezonu s postoljima u svojim kategorijama.

Dalmatia Ultra Trail

Naša najbolja trail trkačica Jasna Mikulić je fenomenalno istrčala Dalmatia Ultra Trail, njezinu dosad najtežu i najdužu utrku. Na stazi Sea DUT, dužine 57 kilometara s elevacijom većom od 2700 metara, Jasna je osvojila fantastično peto mjesto od 48 žena koje su startale utrku. Pobijedila je Slovenka Aja Kozinc, druga je bila aktualna prvakinja Hrvatske Ivana Širić, a iza još dvije Slovenke Jasna je bila druga najbrža Hrvatica!

Od starta utrke u Makarskoj do cilja u Omišu, s penjanjem na Biokovo između te dvije točke, Jasni je trebalo 8h40min59sec. Nakon starta u 8 sati ujutro, Jasna je do prve kontrolne točke na devetom kilometru došla kao jedanaesta. No, što je utrka dalje odmicala Jasna je bila sve bolja pa je do kontrolne točke u Brelima, na 29. kilometru, već bila sedma, a do cilja je uspjela prestići još dvije trkačice i završiti na petom mjestu u ženskoj konkurenciji. Ostvarila je i fenomenalan rezultat u generalnom poretku jer bila je petnaesta od ukupno 146 startera.

Barać Forest Trail

Malo bliže Velikoj Gorici, u Lici, točnije u Novoj Kršlji, održan je Barać Forest Trail. Ova utrka, u organizaciji AK Plitvice, bila je deveto i zadnje kolo KontinenTrail lige centralne Hrvatske. U toj je ligi, podsjetimo, klub lani osvojio ekipno treće mjesto, a Jasna Mikulić je bila prvakinja duge staze. Ove sezone malo manje smo nastupali u ligi pa je ekipni uspjeh izostao, ali osvojeno je nekoliko medalja u konačnom poretku lige. Jasna Mikulić je završila na petom mjestu ukupno i trećem mjestu u kategoriji Veteranke 1 na dugoj stazi. Zbog nastupa na DUT-u, razumljivo, nije došla na preuzimanje nagrade u Liku.

Po svoje nagrade došli su Renata Horvatek i Marijan Malčević. Renata je nakon osam nastupa u ligi završila na desetom mjestu poretka žena na kratkoj stazi i prva u kategoriji Veteranke 2. Marijan je zabilježio šest nastupa na dugim stazama i osvojio je drugo mjesto u kategoriji Veterani 1. Na finalu lige trčao je na najkraćoj stazi od 7,5 kilometara, štedeći se za Zagrebački maraton. Na istoj stazi je u subotu trčala i Ivana Novak, osvojivši petnaesto mjesto u ženskoj konkurenciji.