Odličan nastup na Srakarsko-svibovečkom ceneru za ostanak pri vrhu ligaškog poretka

Hrvatska atletska cestovna liga nastavljena je u nedjelju 29. rujna utrkom na 10 kilometara u Sračincu nedaleko Varaždina. Na Srakarsko-svibovečkom ceneru imali smo šestero predstavnika, a Vedrana Janjić i Jasminka Zvonar izborile su pobjednička postolja. MKVG je bio zastupljen i na Berlin Marathonu, gdje je Hrvoje Mikulić istrčao svoj novi maratonski rekord, a nekoliko predstavnika imali smo i na dvije trail utrke Treking lige na Rabu.

Srakarsko-svibovečki cener, 13. kolo HACL

Nakon ove utrke i ukupno održanih trinaest kola u ovogodišnjoj ligi, Vedrana Janjić preuzela je vodstvo u ligi u ženskoj konkurenciji, a potvrdu toga dobit ćemo čim se zbroje bodovi s posljednje dvije utrke na koje je Vedrana dvaput bila u Top 5. Isto tako, klub čuva treće mjesto u ligi, a još je pet utrka do kraja sezone.

Nakon prošlotjednog četvrtog mjesta na Varaždinskom polumaratonu, Vedrana je u nedjelju osvojila peto mjesto na Srakarsko-svibovečkom ceneru, 13. kolu HACL. S rezultatom 43min56sec Vedrana je bila peta od 36 finišerki i druga u kategoriji Ž40. Odlično je 10 kilometara istrčala i Jasminka Zvonar, pa je s rezultatom 50min03sec bila 15. među ženama i treća u kategoriji Ž50.

U muškoj konkurenciji imali smo četiri trkača u Sračincu. Najbrži je po običaju bio Josip Martinović, a s rezultatom 40min53sec osvojio je 17. mjesto od 72 muška finišera i 7. mjesto u kategoriji M40. U istoj kategoriji je 14. mjesto osvojio Marijan Malčević, koji je s rezultatom 45min59sec bio ukupno 35. u muškoj konkurenciji.

Berislav Devčić vrijedno skuplja bodove u ligi pa je nakon Varaždinskog polumaratona otrčao i cenera u Sračincu. Završio je za 59min53sec, što mu je donijelo 63. mjesto ukupno i 14. mjesto u kategoriji M50. Svoj prvi nastup u ligi u nedjelju je upisao Zvonimir Bradić, a s rezultatom 1h01min23sec bio je 65. ukupno i 15. u kategoriji M50.

Rezultati cenera u Sračincu su na portalu Stotinka. Sljedeća ligaška utrka je Zagrebački maraton 13. listopada, a bit će to ujedno i utrka za Prvenstvo Hrvatske u maratonu.

Rab Paradiso Trail i Arba Trail

U subotu i nedjelju je na otoku Rabu održan trail vikend s dvije utrke Treking lige, najprije Rab Paradiso Trail kod Lopara u subotu, a zatim Arba Trail na poluotoku Kalifront u nedjelju. I Maraton klub Velika Gorica je imao predstavnike na tim utrkama, a neki su istrčali obje. U subotu su Active stazu od 13 kilometara sa startom na Rajskoj plaži istrčali Goran Siuc (30. mjesto od 136 muških), Maja Leder (20. mjesto od 145 žena) i Nikola Ivan Leder (75. mjesto).

Dan poslije, muški dvojac trčao je Active stazu od 14 kilometara sa startom na plaži Kandarola. Goran Siuc završio je na 10. mjesto od 36 muških trkača, a Nikola Ivan Leder bio je 21. Maja Leder prebacila se na kraću Light stazu od 7 kilometara, završivši na fenomenalnom drugom mjestu od 40 žena.

Ekipi se u nedjelju pridružio i Martin Potočnik, i to na najdužoj Challenger stazi od 23 kilometra. Završio je na 17. mjestu od 21 trkača.

Rezultati rapskih trailova su također na Stotinki.

Berlin Marathon

Na jednom od najveći svjetskih maratona, onom u Berlinu, koji je u nedjelju održan po pedeseti put, sudjelovao je naš dopredsjednik Hrvoje Mikulić. Hrvoje je ostao impresioniran atmosferom na berlinskim ulicama, a mi smo impresionirani njegovim rezultatom i novim rekordom u maratonu.

Prema službenim rezultatima, Hrvoje je maraton istrčao za 3h20min50sec, a rezultat izmjeren Garminom i Stravom još je bolji – 3h18min56sec.

Utrka građana i policije

Zabilježili smo proteklog vikenda još i nastup obitelji Prpa na Utrci građana i policije, održanoj u subotu popodne povodom Dana policije na zagrebačkom Bundeku. Trčali su 5 kilometara. Ivica Prpa finiširao je za 23,48min (13. mjesto ukupno, 9. mjesto muški), a Valerija Prpa i Severina Prpa su zajedno ušle u cilj za 32,01min (14. i 15. mjesto žene).