Vedrana Janjić četvrta na Varaždinskom polumaratonu, Petar Petrić treći na humanitarki u Maksimiru

Opet imamo dobre vijesti u vikend reportu o nastupima trkačica i trkača Maraton kluba Velika Gorica na utrkama širom Hrvatske. Najznačajniji rezultat postigla je Vedrana Janjić s četvrtim mjestom u ženskoj konkurenciji na Varaždinskom polumaratonu, 12. kolu Hrvatske atletske cestovne lige.

Varaždinski polumaraton

30. Varaždinski polumaraton je u nedjelju 22. rujna privukao je tristotinjak trkačica i trkača, a finiširalo je njih 290. MKVG je bio slabo zastupljen, tek s dvoje članova, ali jedna od tih dvoje bila je naša najbolja trkačica Vedrana Janjić, koja je opet dokazala da je lani zasluženo osvojila prvo mjesto u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi i da je ove godine glavni favorit za osvajanje titule.

Vedrana je u Varaždinu istrčala odličnu utrku, unatoč sitnim problemima koji su je mučili zbog noći probdjevene na svadbi, i postigla je svoj drugi najbolji rezultat na halfu – 1h34min14sec. S tim vremenom Vedrana je osvojila četvrto mjesto među 58 finišerki, a od nje su brže bile jedino Slovenka Špela Gonza te dvije hrvatske trkačice Petra Kulić (AK Agram) i Nika Svetec (AK Fit).

S ovim nastupom, osmim u ovogodišnjoj sezoni HACL, Vedrana je napravila veliki korak prema prvom mjestu u ženskoj konkurenciji lige. Još uvijek je na drugom mjestu jer je u Varaždinu trčala i Silvana Kljufas (UMK Mazator), s rezultatom 1h55min12sec. Iako puno sporija, Silvana je sa sakupljenih deset nastupa na prvom mjestu lige, s malom prednošću ispred Vedrane. Boduje se samo deset najboljih rezultata, pa će s dva sljedeća nastupa Vedrana zasigurno skočiti na prvo mjestu u ligi.

U Varaždinu je 21.1 kilometar istrčao i Berislav Devčić. S vremenom 2h21min24sec Bero je završio na 225. mjestu u muškoj konkurenciji i 15. u kategoriji M55.

Rezultati Varaždinskog polumaratona su na stranicama organizatora – TK Marathon95.

I Bero i Vedrana, zajedno s još nekoliko naših članova, najavili su nastup na sljedećoj ligaškoj utrci, a to je u nedjelju 29. rujna 2. Srakarsko-svibovečki cener u Sračincu nedaleko Varaždina.

Osim za Hrvatsku atletsku cestovnu ligu, u Varaždinu se natjecalo i za Vatrogasnu trkačku ligu. S odličnim nastupima nastavili su naši članovi Luka Čučuković i Nedjeljko Babić. Luka predstavlja DVD Novo Čiče, a u Varaždinu je 5 kilometara istrčao za 19:55 minuta, osvojivši četvrto mjesto ukupno i prvo mjestu u kategoriji M20. Ned nastupa za JVP Zagreb, a do cilja je došao za 23:16 minuta, osvojivši 22. mjesto ukupno i treće u kategoriji M50.

Run4FH_24

U nedjelju ujutro je također u Zagrebu održana utrka Run4FH_24. Trčalo se 5 kilometara u parku Maksimir, utrka je bila humanitarnog karaktera, a organizatori su bili Hrvatska udruga oboljelih od dislipidemija, Hrvatsko društvo za aterosklerozu Hrvatskog liječničkog zbora i Run Croatia.

Fenomenalan rezultat ostvario je naš junior Petar Petrić, završivši na trećem mjestu od ukupno 135 finišera i finišerki. Petar je istrčao peticu za 20:01 minuta, brži su od njega bili samo Igor Vuković i Bernard Drinovac.

Osim Petra, imali smo još četvero predstavnika iz nove garde članova. Bili su to redom Martin Potočnik (25min18sec), Nikola Ivan Leder (28min08sec), Maja Leder (28min30sec) i Milivoj Hudina (29min15sec).

Rezultati utrke u Maksimiru su na portalu Utrka.com.

Bilogora Trail

U subotu je nastavljeno natjecanje u KontinenTrail ligi. U okolici Bjelovara održan je Bilogora Trail, a na tri različite staze imali smo četvero predstavnika. Na najdužoj stazi Veprić, dužine 20.5 kilometara, trčao je Marijan Malčević. S vremenom 2h14min39sec završio je na 19. mjestu od 34 muška natjecatelja i treći u kategoriji Veterani 1.

Na stazi Srna, dužine 15 kilometara, trčali su Danijel Trgovac i Renata Horvatek..S vremenom 1h31min26sec Danijel je završio na 28. mjestu od 62 muška natjecatelja. Renati je do cilja trebalo 1h46min31sec, što je bilo dovoljno za 13. mjesto od 50 natjecateljica.

Na stazi Vjeverica, dužine 7 kilometara, nastupila je Ivana Novak. Krenula je brzo no neiskustvo ju je koštalo fulanja staze pa je nakon lutanja po bregima i selima došla do cilja nakon 1h31min03sec, skupivši 13 kilometara.

Rezultati Bilogora Traila su na Stotinki.

Sljedeća utrka i finale KontinenTrail lige je Barać Forest Trail, 12. listopada kod Baraćevih špilja u Lici.