1. Sretna trka 2017. – najava

u suradnji s

objavljuje raspis za

1. SRETNU TRKU

BRDSKU TRKU BRODMORAVIČKIM KRAJEM

Trka će se održati u subotu 22. srpnja 2017. godine, u 11:00h, sa startom i ciljem kod lovačkog doma Lazica u selu Gornji Kuti – Brod Moravice, Gorski Kotar

 

U sklopu 1. Sretne trke održati će se nekoliko različitih utrka:

 • Glavna utrka na 12 km
 • Utrka vatrogasaca/lovaca na 7,5 km
 • Utrka građana na 7,5 km
 • Nordic walking na 7,5 km

 

Organizator trke:

Maraton klub Velika Gorica

 

Suorganizator trke:

Hrvatska čitaonica sela Gornji Kuti

 

Pokrovitelji trke:

Primorsko Goranska županija

Općina Brod Moravice

 

Nagrade za glavnu trku:

Svaki sudionik glavne utrke, koji je prijavljen i plati startninu dobiva finišersku medalju i startnu vrečicu u kojoj se nalazi majica s otiskom motiva trke, bon za hranu, osvježavajuće piće i promotivni materijali. U sklopu glavne trke, najboljima u ukupnom poretku (u muškoj i ženskoj kategoriji) bit će dodjeljeni unikatni suveniri s obilježjima Trke, izrađeni od majstora iz goranskog kraja te novčane nagrade kako slijedi:

Mjesto Iznos nagrade (M+Ž)
1. 1.000,00 kn
2. 500,00 kn
3. 300,00 kn

 

 Nagrade za utrke vatrogasaca, lovaca i nordic walking:

Svaki sudionik utrke vatrogasaca, lovaca, građana te nordic walking-a koji je prijavljen i plati startninu dobiva startnu vrečicu u kojoj se nalazi majica s otiskom motiva trke, bon za hranu, osvježavajuće piće i promotivni materijali. U sklopu ovih utrka, najboljima u ukupnom poretku (u muškoj i ženskoj kategoriji) bit će dodjeljeni pehari.

 

Za sve koji namjeravaju doći na Trku iz Zagreba bit će organiziran poseban autobus po popularanim cijenama (naknadno ćemo objaviti detalje).

 Svim natjecateljima osigurana je okrijepa i goranska hrana poslije trke!


Satnica:

 • 8:00- 10:30 – okupljanje, prijave i podizanje startnih vrečica
 • 10:00 – početak zabavnog programa, pozdrav gostiju i otvaranje 1. Sretne trke 2017.
 • 10:30 – zagrijavanje za utrke
 • 11:00 – start glavne utrke na 12 km
 • 11:05 – start utrke vatrogasaca/lovaca na 7,5 km
 • 11:05 – start utrke građana na 7,5 km
 • 11:05 – start utrke Nordic walking-a na 7,5 km
 • 11:30-13:00 – doček sudionika utrka
 • 13:30 – proglašenje pobjednika utrka vatrogasaca, lovaca i nordic walking-a
 • 14:00 – proglašenje pobjednika glavne utrke na 12km
 • 14:30 – nastavak druženja uz kulturno umjetnički program do kasnih sati

 

Prijaviti se možete putem poveznice klikom na sljedeći tekst:

 

P R I J A V E

 

Kotizacija za glavnu utrku iznosi:

 • Rane prijave s uplatom do 31.05.2017. – 70 kn
 • Redovne prijave s uplatom od 01.06.2017. – 10.07.2017. ili do popunjenja limitiranog broja trkača – 90 kn
 • NAKON 10.07.2017., NITI NA DAN UTRKE NEMA PRIJAVA ZA UTRKE!

 

Kotizacija za utrku vatrogasaca, lovaca, građana i nordic walking-a iznosi:

 • Rane prijave s uplatom do 31.05.2017. – 50 kn
 • Redovne prijave s uplatom od 01.06.2017. – 10.07.2017. ili do popunjenja limitiranog broja trkača – 70 kn
 • NAKON 10.07.2017., NITI NA DAN UTRKE NEMA PRIJAVA ZA UTRKE!

 

Uplatu je potrebno izvršiti na žiro račun kluba: IBAN HR9723600001102397416; naziv primatelja: Maraton Klub Velika Gorica, HBZ 80, 10410 Velika Gorica; model: HR00; poziv na broj: 14-2017;
opis plaćanja: ST_Kuti [12 km ili 7,5km],  prezime i ime (ako ih je više odvojite zarezom ili pošaljite popis putem maila na blagajnik@mkvg.hr).

 

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i SVI TRČE NA OSOBNU ODGOVORNOST. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka.

 

Trasa i lokacija Trke (detalji dostupni ovdje):                                         

Trka prolazi kroz šumsko područje, kroz prelijepe goranske krajolike i mjesta koja su jedna od najstarijih i zasigurno među najljepšima u Gorskom Kotaru. Ubrzo nakon starta Trke trči se kroz mjesto Maklen, zatim Delači u kojem se nalazi jedna od najstarijih kuća u Gorskom kotaru iz 1644. godine, Brodmoravička sela, Klepeće selo, Gornji Šajn i naravno selo Gornji Kuti gdje je okupljanje,start-cilj.

Start Trke je kod Lovačkog doma Lazica u Gornjim Kutima (oko 800 m od središta sela gdje se nalazi poznato seosko zvono). Nakon starta, na cca. 2,5 km Trka se razdvaja u dva smjera, lijevo nastavlja glavna utrka na 12km, a desno idu sporedne utrke za 7,5 km. Nakon cca 300 m ponovo dolazimo do čvorišta u kojem se trkači s 12 km pridružuju trkačima sporednih utrka i zajedno nastavljaju do cilja u Gornjim Kutima kod spomenutog lovačkog doma gdje je okupljanje i gdje se održava kompletni program ove Trke.

 

Nagib i obilježja staze:

Staza je tipa downhill-uphill i nije zahtjevna, valovita staza s razlikom nadmorskih visina od svega cca. 150 m (najveći uspon počinje tek na 9. km). Veći dio staze nalazi se na makadam cesti, manji dio je na lokoalnoj asflatnoj cesti (srednji dio Trke), dok zadnji dio staze (cca. 3 km) je uglavnom šumski put ( i to je najzahtjevniji dio Trke). Staza će biti jasno obilježena, osigurana s redarskom službom, a na 5. i 10. km nalazit će se okrijepne stanice s vodom (te s nizom ugodnih iznenađenja uz stazu koja Vam za sada nećemo otkriti…).

 

Opći uvjeti Trke:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.

Okrjepa u vidu vode osigurana je na samom startu, za vrijeme utrke i u ciljnom prostoru. U ciljnom prostoru osigurana je i dodatna okrjepa. Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na službenoj stranici organizatora. Svi natjecatelji imat će neto (čip start) i bruto vrijeme (vrijeme od starterovog davanja znaka za početak utrke do ulaska natjecatelja u cilj). Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme natjecatelja sukladno pravilima IAAF (Svjetske atletske federacije).

Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. Natjecatelji moraju tijekom utrke uz startni broj imati i pripadajući čip bez kojeg njihov plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Vremenski limit glavne trke je: 2h.

 

Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke na lokaciji starta/cilja, na službenim stranicama https://www.stotinka.hr/ te na internet stranicama MK Velika Gorica. Pravo na žalbu traje tri dana po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni i bit će objavljeni na: www.mkvg.hr.

 

Promet na cestama je zatvoren za vozila. Svi natjecatelji uvijek trče desnom stranom trase, a brži natjecatelji ih prestižu s lijeve strane.

 

Kako doći do starta/cilja Trke pogledajte ovdje!