Klub na prvenstvu Balkana u planinskom trčanju 2015.

ivan jakop

 

Maraton Klub Velika Gorica ima predstavnika na prvenstvu Balkana u planinskom trčanju koje će se održati 15.kolovoza 2015. godine u Rumunjskoj(Busteni).

 

Mlađi junior Ivan Jakop uvršten je u juniorsku reprezentaciju Hrvatske u planinskom trčanju.

 

Taj uspjeh  Ivan je izborio na izbornoj utrci Boroša(Sljeme) gdje je osvojio prvo mjesto. Nakon toga uslijedio je Sljemenski maraton u sklopu kojega  je održana  i juniorska utrka na kojoj je također osvojio prvo mjesto. Status reprezentativca potvrdio je na pojedinačnom prvenstvu hrvatske u planinskom trčanju održanom na Visočici (1619mnv) gdje je osvojio četvrto mjesto. Naime Ivan trenutno drži prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji HUCIPT-ovog cestovnog i planinskog kupa/lige. Odmah iza Ivana na drugom mjestu je naš trkač Marko Čaić kojem je reprezentativni dres promaknuo na zadnjoj utrci.

 

Maraton klub i dalje drži drugo mjesto u drugoj ligi HUCIPT-a, te ima realne šanse da se slijedeće godine ponovno natječe u prvoj ligi. Za taj uspjeh potrebno je osvojiti što više bodova na slijedećim utrkama koje se boduju za ligu: Žumberak, Kutina, Varaždin, Zagreb(maraton), Zagreb(Starek). Uz te obavezne utrke planira se nastup i na nekolicini utrka u kolovozu kao dio priprema za jesenski dio sezone.

 

Nažalost radi ovogodišnjeg drastičnog kresanja financijskih sredstava Maraton klubu Velika Gorica od strane ZSUGVG Klub nastupe po natjecanjima više nije u mogućnosti financirati. Uspjeh ove godine ovisit će isključivo o tome koliko su sami trkaći spremni financirati financijske obveze u sustavu natjecanja. Unatoč besparici izborit ćemo se za ulazak u prvu ligu!

 

Sretno Ivane, sretno maratonci!

 

hucipt-logo

 

Sastav reprezentacije Hrvatske za prvenstvo Balkana u planinskom trčanju, koje će se održati 15.kolovoza 2015 godine u Rumunjskoj, ( Busteni ) čini i član Maraton klub Velika gorica, Ivan Jakop.

Ivane čestitamo!

SENIORKE: 1. Barbara Belušić – Ak Istra 2. Anda Tomaš – Ak Svetice 3. Višnja Bunić – Ak Sloboda

SENIOR: 1. Nikola Špoljar – Ak Sljeme

JUNIORI: 1. Ivan Jakop – Maraton klub Velika Gorica 2. Karlo Vuk – SD Stubica 3. Ivan Dračar – Ak Koprivnica

 

 

Postano u Nekategorizirano

Reagiranje na objavu otkaza dječjeg krosa na portalu VG Danas.

MKVG-logo

Poštovani, internetski portal vgdanas (http://www.vgdanas.hr/) dana 24.07.2015. kao udarnu vijest u temi sporta stavio je obavijest Maraton kluba Velika Gorica o otkazivanju jesenskog dječjeg krosa pod naslovom „Maraton klub Velika Gorica odustao od organizacije Jesenskog krosa“.

 

U objavi je prenesen tek jedan manji dio od vrlo iscrpnog objašnjenja zašto Maraton klub Velika Gorica ove godine otkazuje jesenski dječji kros. Iako su novinari vgdanas vrlo dobro informirani o stanju u velikogoričkom sportu te se vidi da izvode ispravne zaključke, nespretnom formulacijom zapravo su bacili sjenu na velik dio organizacija i udruga u gradu Velikoj Gorici koje nam svake godine pomažu o organizaciji sportskih manifestacija. S obzirom da je internetski portal kao i tiskano izdanje novina vgdanas izuzetno čitano u gradu Velikoj Gorici odlučili smo promptnim reagiranjem zatražiti ispravak objave.

 

U članku se konstatira kako Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport nudimo potencijalne partnere, za koje mislimo kako su odgovorni za loše stanje u kojem se klub našao u 2015. Godini te je navedeno:. „Kao takve Maraton klub Velika Gorica navodi Zajednicu športskih udruga, Atletski klub Velika Gorica, Stručni skup učitelja TZK-a, Udrugu Zdravi duh i Gradsko društvo Crvenog križa.

 

Novinari vgdanas ispravno su zaključili kako je upravo ZSUGVG odgovorna za ukidanje financijskih sredstava Maraton klubu Velika Gorica, a sigurno da je tome pridonio i g. Branko Kaurić koji je član izvršnog odbora ZSUGVG i predsjednik AK Velika Gorica. No namjera Maraton kluba velika Gorica nije bila javna prozivka odgovornih nego davanje konkretnih realnih rješenje, kako da se Jesenski dječji kros doista i održi, unatoč tome što Maraton klub Velika Gorica financijski to nije u stanju podnijeti.

 

Priopćenje Kluba o otkazu krosa već je sadržavalo tri strane teksta kada je bilo poslano pa elaboracija zašto su baš navedene organizacije na popisu nije bila uključena u objavu. Kako bi popravili učinjenu štetu detaljno ćemo obrazložiti zašto su Gradu predloženi upravo navedeni partneri.

 

ZŠUGVG – Zajednica Športskih Udruga Grada Velike Gorice – je krovna organizacija velikogoričkog sporta koja raspolaže budžetom od preko sedam milijuna kuna. Jednako tako ZSUGVG svake godine raspisuje natječaj za javne potrebe u športu. Između ostaloga i postoji i kategorija „Organizacija međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih priredbi“ te smo na obrascu „F“ na isti poziv prijavili tradicionalnu športsku priredbu „Jesenski kros za djecu“ uz priloženi elaborat. Nažalost ZSUGVG nije na tu prijavu nikada odgovorila.

 

Atletski klub Velika Gorica – po svom djelovanju AK Velika Gorica iza MK Velika Gorica, od svih članica ZSUGVG najbliži je disciplini krosa pa vjerujemo da bi oni trebali moći organizirati Jesenski dječji kros. Tim više što (su si) im je ZSUGVG dodijelio za ovu godinu 160 tisuća kuna, dok je Maraton klub Velika Gorica dobio svega 15 tisuća kuna, dakle razlika je više nego deseterostruka!!! AK Velika Gorica poznat nam je po jednom šampionskom trkaću: Dini Bošnjaku. Maraton klub Velika Gorica poznat je po: organizaciji Turopoljske trke (nastupa preko tisuću trkaća), Velikogoričke kros lige (nastupa preko pedeset trkaća), Dječjeg krosa (nastupa preko četiristo malih trkaća), treninzima djece, treninzima odraslih te a i kao utemeljitelj Hrvatske udruga za cestovno i planinsko trčanje sudjelujemo u HUCIPT-ovim natjecanjima. Sve to nažalost vrijedi deset puta manje.

 

Stručni skup učitelja TKZ grada Velike Gorice – svake godine u sklopu Turopoljske organiziraju dječje utrke. Naši velikogorički profesori, animiraju djecu i pozivaju na dječje utrke pa zato i svake godine imamo brojnost od oko sedamsto djece na utrkama. Oni su ti koji izvrše prijave, označavaju stazu, vode brigu o utrkama, obradi rezultata, podjeli majica i diploma te im stoga ovom prilikom još jednom zahvaljujemo. Svakako su već nebrojeno puta dokazali svoju sposobnost i da imaju zavidno iskustvo iza sebe.

 

Udruga Zdravi duh – ima velik broj članova entuzijasta koji vrlo uspješno organiziraju manifestaciju Tour de Tur. Samim time nije potrebno govoriti o njihovim organizacijskim sposobnostima, s obzirom da svake godine izmame više od tisuću biciklista na velikogoričke ulice. Hvala im za to.

 

Gradsko Društvo Crvenog Križa Velika Gorica – pruža podršku svim hvale vrijednim događajima u gradu Velikoj Gorici. Na Turopoljskoj trci na četiri štanda duž staze brinuli su se o sigurnosti trkaća i građana, vjerujemo da će se odazvati i na poziv da besplatno pruže pomoć našim najmanjim sugrađanima ja Jesenskom dječjem krosu.

 

Još jednom napominjemo kako smo naveli predložene partnere za organizaciju dječjeg krosa kao konstruktivan prijedlog kako ostvariti ovu dugovječnu i svima dragu manifestaciju, s dobrom vjerom da će ista zbilja biti održana, a ne kao prozivka onih koji su doveli u pitanje Maraton klub Velika Gorica, a samim time i Jesenski dječji kros.

 

 

Lijep pozdrav.

 

U Velikoj Gorici, 24.7.2015.

 

Darko Mišerić, predsjednik

Postano u Nekategorizirano

Obavijest o otkazivanju manifestacije „14. Jesenski dječji kros 2015. godine“

DJK-logo

Poštovani sugrađani i sugrađanke grada Velike Gorice, šira javnosti

 

Sa žaljenjem moramo konstatirati kako nam se financijska potpora, od strane svih sudionika bitnih za organizaciju velikogoričkog Dječjeg jesenskog krosa, svake godine smanjuje. Ove godine, nakon trinaest godina održavanja, nažalost nismo u mogućnosti garantirati održavanje ove velike sportske manifestacije namijenjene predškolskom i školskom uzrastu.

 

Maraton klub Velika Gorica nakon održane 23. Turopoljske trke, iako je izbjegao blokadu računa i likvidaciju Kluba, još nije pokrio sva dugovanja. Dogovor o pokrivanju preostalih troškova Turopoljske trke, u jednakim dijelovima između GVG i ZSUGVG, ispoštovao je samo Grad. Klub nije solventan niti ima bonitet za organiziranje ove manifestacije. Unatoč dobroj volji i želji za volontiranjem svih članova Kluba, prisiljeni smo otkazati ovu manifestaciju. Trenutno je naš kredibilitet kod svih dobavljača u potpunosti uništen.

 

Grad Velika Gorica nije prihvatio naš poziv za pomoć u održavanju jubilarnog dječjeg krosa u vidu pokrivanja troškova dječjeg krosa, preuzimanja rizika od mogućih izvanrednih troškova i cesije nad plaćanjima. Nažalost nemamo druge mogućnosti nego ove godine otkazati organizaciju Dječjeg jesenskog krosa. Zadnjih par godina Klub je iz sredstava svojeg redovnog poslovanja mogao pokriti manje minuse od par tisuća kuna ostalih nakon Dječjeg krosa, ali to više nažalost više nismo u mogućnosti.

 

Program Dječjeg krosa prijavljen je na natječaj za javne potrebe u sportu koji je objavila ZSUGVG. Iako je postojao poziv za takve projekte prijava nije nikad niti razmotrena niti su dodijeljena sredstva. Nažalost u budžetu od preko sedam milijuna kuna nije se našlo niti kune našlo za stavku Dječjeg jesenskog krosa.

 

Organizacija ove velike manifestacije ovisi o financijskoj potpori grada Velike Gorice čije donacije zadnjih godina osciliraju, Zagrebačke županije koja je ove godine izdvojila rekordno mali iznos, te sponzora – koji nas već desetak godina dobro prate, ali ne mogu pokriti cjelokupni trošak manifestacije. Osim financijske potpore, realizacija krosa ne bi bila moguće bez pomoći gradskih poduzeća VG Čistoće, VG Komunalca, službe hitne medicinske pomoći – koja više nije voljna besplatno ustupiti tim HMP već je najveći doseg dodjela doktora s medicinskom torbom, srednjoškolskog centra grada Velike Gorice i naših dragih prijatelje redara iz DVD-a Turpolje.

 

Kao minimum organizacije Dječjeg krosa, kao i svih ovih godina do sada, smatramo da nastup na Dječjem krosu mora ostati besplatan, svako dijete koje nastupi treba ponijeti sa sobom majicu koja će mu kasnije poslužiti i na nastavi tjelesne kulture u školi, diplomu sa svojom slikom kao lijepa uspomena na taj dan, a za najbolje u kategoriji pehar. Također vjerujemo da će Dječji kros biti i adekvatno popraćen „city light“ plakatima, ništa manje nego ih je to na autobusnim stanicama u gradu Velikoj Gorici bilo za Noć borilačkih sportova.

 

S obzirom da Klub nije u stanju organizirati tu veliku sportsku manifestaciju prepuštamo gradu Velikoj Gorici, Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport, za koje vjerujemo da bi trebao brinuti oko ponude športskih aktivnosti najmlađima, odabir drugog partnera. Za provođenju ove velike sportske manifestacije drage našim najmlađim sugrađanima, a kao potencijalne partnere vidimo sljedeće:

 

 • ZŠUGVG – Zajednica Športskih Udruga Grada Velike Gorice
 • Atletski klub Velika Gorica
 • Stručni skup učitelja TKZ grada Velike Gorice
 • Udruga Zdravi duh
 • Gradsko Društvo Crvenog Križa Velika Gorica

 

Svakako bi nam bilo žao da ova manifestacija prekine sa svojim postojanjem nakon trinaest godina održavanja i nadamo se da će se naći partner Gradu koji će uspjeti i ove godine animirati naše najmlađe sugrađane.

 

 

 

Lijep pozdrav.

 

U Velikoj Gorici, 23.7.2015.

 

Darko Mišerić, predsjednik

 

Postano u Nekategorizirano

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju 2015.

9.Međunarodna planinska utrka na Velebitu „Visočica 2015“

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju

Članovi MK Velika Gorica nastupili su na planinskoj utrci Visočica u organizaciji AK Velebit 2001.Utrka je ujedno bila i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. Seniorska muška utrka iznosila je 12,4 km., a juniorska i ženska seniorska 8,4 km. Darko Mišerić stazu je istrčao za 1:29:15 i osvojio 4.mjesto u kategoriji M40.Goran Grgas osvojio je 1.mjesto u kategoriji M45 u vremenu 1:30:10.

Sanja Đapić Štriga osvojila je 4. mjesto u kategoriji Ž30.

Juniori su opet bili odlični,Ivan Jakop osvojio je 4. mjesto a Marko Čaić 6. mjesto.

Goran Grgas i Darko Mišerić istrčali su za trening i stazu unatrag do samog starta,te tako napravili dužinski trening od 29km.

Čestitke maratoncima za uspješan nastup i uložen trud po iznimno teškoj stazi te izuzetno teškom vremenu.

Postano u Nekategorizirano

Poziv članovima i roditeljima na tematsku sjednica o velikogoričkom sportu

Gradski vijećnici će u srijedu, 22. srpnja iznijeti svoje viđenje stanja u velikogoričkom sportu. Početak sjednice koja će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta je u 15 sati.

Pozivamo članove Kluba i roditelje djece koja treniraju da prisustvuju ovom bitnom događaju kako bi se rasvjetlio fenomen raspodjele novaca koji porezni obveznici izdvajaju za šport, a koji je ove godine podijeljen bez ijednog kriterija, čime je Maraton klub Velika Gorica doveden na rub likvidnosti, onemogućen u daljnjem djelovanju, organizaciji Dječjeg jesenskog Krosa i prisiljen na poskupljenje treninga za 50% sa 100kn/mj. na 150 kn/mj.

Potrebno se najaviti najkasnije 24 sata prije sjednice. Molim pošaljite prijave tajniku na tajnik@mkvg.hr ili direktno u Grad na Kristina Hegeduš <kristina.hegedus@gorica.hr>

 

Hvala

Postano u Nekategorizirano

ZRIN.G.REEN-CROATIA 2015.

zrin-green-logo

ZRIN.G.REEN-CROATIA je projekt promicanja kulturnog-turizma, sporta i rekreacije koji na potpuno originalan način nizom atraktivnih događanja u prirodi donosi svehrvatsku priču o jednom kraju, vremenu i narodu, a KROS je sastavni dio tog spektakla u prirodi. Pozivamo Vas i članove-aktivne sudionike iz vašeg kluba na Zrinsku goru u mjesto Prnjavor Čuntićki (7km od Petrinje, 55km od Zagreba(15km od Siska).

Cilj Zrinskog krosa je promocija i popularizacija rekreacijskog bavljenja sportom koja podiže fizičko i mentalno zdravlje.

Dužina staza je 600 m do 3.000 m. Najuspješnijim pojedincima dodjeljuju se nagrade, a svi sudionici primaju priznanje za sudjelovanje.

Obveze organizatora:

1. Nagrade: Zlatni, srebrni i brončani Talir Zrinskog

2. Ručak za sve trkače-sudionike i njihova vodstva(lovački gulaš i aperitiv.)

3. Okrijepa duž staze po uobičajenim standardima

Molimo Zbog kvalitetne pripreme opsežnog eventa s mnogo događaja, molimo Vas da skupne ili pojedinačne prijave dostavite najkasnije do 10.08.2015.godine, sama utrka je u nedjelju 30.08.2015. U dolazak možete uključiti i članove uže obitelji ili partnere(navedite točan broj.) Napomena: u slučaju lošeg vremena(kiša) program će se održati tjedan dana kasnije 06.09.2014. /nedjelja.

Molimo članove Kluba da se jave Darku radi organizacije i prijevoza!

 

Postano u Nekategorizirano

16. SLJEMENSKI MARATON 2015

Članovi MK Velika Gorica sudjelovali su na Sljemenskom maratonu koji se boduje za HUCIPT planinski kup. Očekivanja su ostvarili juniori Ivan Jakop i Marko Čaić koji su u juniorskoj utrci na 4 km osvojili  prvo odnosno drugo mjesto. Ivan je zahtjevnu stazu istrčao za 20:30 min. a Marko za 20:47,ujedno su zauzeli prvo i drugo mjesto u apsolutnoj kategoriji.

Goran Grgas se jedini upustio u trčanje cijelog maratona te je tri kruga od 14 km istrčao za 4:15:02 sata i zauzeo 15. mjesto. U utrci na 14 km iliti jedan sljemenski krug sudjelovali su Renata Horvatek, Želimir Delač i Darko Mišerić. Renata je zauzela ukupno 96. mjesto u vremenu 1.33:56, Želimir je bio 39. sa vremenom 1:19:53 a Darko je zauzeo 30. mjesto sa vremenom 1:16:40.

Čestitke svima koji su se odvažili i nastupili!

 

Postano u Nekategorizirano

PH Visočica 19.07.2015.

Planinska utrka Visočica, 9. Međunarodna planinska utrka na Velebitu, „Visočica 2015“.

Molimo članove Kluba koji će nastupiti da se jave Darku Mišeriću kako bi izvršili prijavu prema HAS-u.
Utrka se održava se povodom obilježavanja dana grada Gospića i u suradnji s JU Park prirode Velebit .
Datum utrke: 19. 7. 2015., NEDJELJA u 10 h – start.
Mjesto utrke: Rizvanuša
Organizator: Atletski klub „Velebit 2001“
Utrka se boduje I za Hrvatsku Planinsku ligu i kup, te juniorski planinski kup

INFORMACIJE O UTRCI:

DUŽINA STAZA:

 • SENIORI 12,4 KM
 • JUNIORI I SENIORKE 8,4 KM
 • JUNIORKE 4 KM

STARTNINA:

 • 30,00 kn za prijavljene za državno prvenstvo (ne uključuje majicu i medalju za sudionike)
 • 80,00 kn, za startninu se dobiva ručak, medalja za sudionike, majica, osvježenje, sudjelovanje za novčane nagrade

NAGRADE:

 • NOVČANE NAGRADE ZA 5 PRVOPLASIRANIH M/Ž ( 1.300,00 / 1.000,00 / 800,00 / 600,00 / 500,00 kn)
 • MEDALJE (MU23, M35, MS, M40,M45, M50, M55, M60, M65, M70, ŽU23, ŽS, Ž35, Ž40, Ž45, Ž50)

START UTRKE SENIORI: na makadamskoj cesti, 758 metara n/m ( SENIORI),
START : Seniorke , juniori i juniorke na 4 km SENIORSKE trke.
CILJ UTRKE: vrh Visočica, 1619 metara n/m, CILJ JUNIORSKE ŽENSKE TRKE NA 8 KM SENIORSKE TRKE

OPIS STAZE: 10 km makadam, posljednja 2,4 km planinarska staza, markirana

Prijave : u pustolovno-izletničkom centru Rizvan city, Rizvanuša, na putu Gospić – Karlobag.
TUŠIRANJE osigurano u Rizvan cityju
SMJEŠTAJ: mogućnost u bungalow naselju Rizvan city, telefon 098/245-769

ROK ZA PRIJAVE ZA POJEDINAČNO PH: 12. 7. 2015., četvrtak, do 24 SATA

UPLATA STARTNINE ZA PRIMATELJA:

 • AK Velebit 2001, Nikole Tesle 1, Gospić, OIB: 50647595508
 • IBAN: HR 46 2340 0091 1027 1227 9
 • Gotovina na dan utrke

 

Postano u Nekategorizirano

Fužinski polumaraton 2015

Članovi MKVG sudjelovali su na polumaratonu “Tri jezera” u Fužinama.
Grgas,Tašaković,Mišerić kao muška ekipa i Pocrnić,Grgić kao ženska ekipa uspješno su istrčali zadnju trku lige HUCIPTA i time završili prvi dio sezone cestovnog kupa.Tatjana Pocrnić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji Ž45.
Još slijedi Sljemenski maraton u planinskom kupu,te aktivan odmor do 9 mjeseca i Žumberačke utrke kao početak drugog dijela lige(Žumberak,Kutina,Varaždin,Zagreb,Starek).
U proljetnom djelu Kros lige Grada VG ostala su još dva kola,te nakon toga članovi će nastupiti na kraćim utrkama organiziranim izvan HUCIPTA i HASA kao dio pripremnog perioda za jesenski dio.
Naravno uz to dolaze duatloni,triatloni te biciklistčke ture.

 

Postano u Nekategorizirano

Gradonačelniče HVALA Vam!

Donacija grada za 23. Turopoljsku trku normalizira poslovanje Maraton kluba Velika Gorica.

Na 13. proljetnom kolu velikogoričke kros lige, u utorak 16.6.2015. u sportskom izdanju trkaćima su se pridružili velikogorički gradonačelnik i dogradonačelnik Dražen Barišić i Ervin Kolarec. Velikogorička kros liga sama po sebi dovoljan je razlog za posjetu, a članovi Maraton kluba Velika Gorica s nestrpljenjem su dočekali donaciju od dvadeset tisuća kuna za pokrivanje troškova 23. Turopoljske trke. Gradonačelnik g. Dražen Barišić osobno je uručio odluku o donaciji predsjedniku kluba Darku Mišeriću koji se srdačno zahvalio.

Gradonačelnik je ispunio svoje obećanje i pomogao nam u rješavanju duga. Zahvalni smo mu na tome, stvarno bi nam bio žao da Klub nakon petnaest godina rada mora zatvoriti svoja vrata, a mnogi od nas u Klubu su od samog osnutka 2001. godine i od tada se redovito svaki utorak održava velikogorička kros liga – kaže predsjedniku kluba Darko Mišerić.

Prije četiri mjeseca ZSUGVG bez najave u potpunosti je ukinula trideset tisuća kuna sredstava za organizaciju 23. Turopoljske trke u trenutku kada je raspis trke već bio objavljen i takvo drastično rezanje budžeta trke nije bilo moguće nikako amortizirati. Nakon trke ostali su nam dugovi od trideset i pet tisuća kuna koje jednostavno nismo mogli podmiriti. Da stvar bude gora i za sam rad kluba dodijeljeno je samo petnaest tisuća kuna umjesto minimalnih četrdeset tisuća kuna pa očito nikako nismo mogli pokriti troškove nastale organizacijom 23. Turopoljske utrke, a i sustav natjecanja i treninga ne funkcionira sa ovom razinom subvencije – rezimira blagajnik g. Darko Batković.

Tajnik kluba g. Krunoslav Hrnjak, prepričao je postupak medijacije s ZSUGVG u kojem je posredovao dogradonačelnik g. Kolarec i pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti g. Kunić. Nakon 23. Turopoljske trke obratili smo se Gradu Velikoj Gorici za pomoć u sanaciji nastalih troškova. Veliku podršku i pomoć pružio nam je dogradonačelnik g. Kolarec koji nas je primio i saslušao, a zatim organizirao i dva sastanka sa ZSUGVG na kojima smo došli do zaključka kako će nam se Grad odazvati na naš poziv i podmiriti pola iznosa, a ZSUGVG ipak uključiti u financiranje Trke i podmiriti pola iznosa preostalih troškova. To kompromisno rješenje se vidi kao jedini izlaz iz trenutne situacije kad moram gotovo na dnevnoj bazi moliti naše vjerovnike za strpljenje i razumijevanje. Mi smo osobno ispali vrlo nevjerodostojni jer ispada da smo radili ražanj dok je zec još u šumi. Tako je zapravo svake godine, jer trka pada vrlo rano već u ožujku, a mi u organizaciju Trke ulazimo sa projekcijom prihoda od prošle godine. Nažalost svake godine iznova moramo slati zamolbe za financiranje Trke. Pozivi na koje se javljamo, otvaraju se tek u veljači, a s obzirom na tromost u upravi ponekad niti do samog početka trke ne znamo kolika su nam sredstva odobrena. Upravo je logično da se Trka uvrsti u planske stavke ZSUGVG, ali iz tog izvora financiranja smo nažalost ove godine izbačeni. Nije nam jasno kako da ubuduće organiziramo velike sportske događaje poput Turopoljske trke i Jesenskog dječjeg krosa. Pripreme za jesenski dječji kros bi trebale krenuti kroz mjesec dana, a trenutno je naš kredibilitet kod svih dobavljača u potpunosti uništen. Kod koga da naručimo majice za djecu, pehare, diplome i promotivni tisak kad je javnosti poznato da smo bili u situaciji pred blokadom i da nismo solventni?

Da nije bilo razumijevanja Grada, prvenstveno dogradonačelnika g. Kolarca i donacije od strane gradonačelnika g. Barišića Klub bi otišao u likvidaciju. Teško nam je s tim opterećenjem dalje raditi, a za nadolazeći jesenski dječji kros očito je da ćemo svaku svoju narudžbu morati plaćati avansno odnosno potpuno namiriti sve obaveze unaprijed, a kao Klub mi to ne možemo. Nažalost morali smo povisiti cijenu treninga sa 100 na 150 kuna mjesečno jer nam je ZSUGVG subvenciju za trening i natjecanja smanjio sa 40 na 15 tisuća kuna. I dalje ne možemo shvatiti kako je moguće da Klub koji je vjerojatno po svojem djelovanju najpoznatiji velikogoričkoj javnosti od budžeta od preko sedam milijuna kuna dobio samo petnaest tisuća kuna? Time je ugrožen i treninga, a mnoga natjecanja jednostavno više nisu moguća. Ogorčeni smo na postupak ZSUGVG – kaže dopredsjednik i trener Ivan Barišić.

Blagajnik g. Darko Batković radi ozljede noge nije mogao nastupiti na velikogoričkoj kros ligi, ali je kao predstavnik Maraton kluba Velika Gorica sudjelovao na 7. sjednici ZSUGVG neposredno prije kros lige u 17h u Vukovini u prostorijama N.K. Ban Jelečić. Neugodno sam bio iznenađen kada je predsjednik ZSUGVG g. Kovačić predložio izricanje kazne ukora predsjedniku Maraton kluba Velika Gorica g. Darku Mišeriću jer je vapaj Kluba javno objavio kroz Otvoreno pismo. Zar moramo šutke gledati kako se novac velikogoričkog športa dijeli po ne transparentno po principima „tko je bliže vatri bolje se ogrije“ odnosno da izvršno odbor ZSUGVG može bez ikakvog  kriterija raspodijeliti preko sedam milijuna kuna? A onda da se svaki javni istup kažnjava? Svojim potpisom podržalo nas je preko tisuću i dvjesto građana. To su građani koji su prepoznali naš radi i djelovanje kroz skoro petnaest godina postojanja Kluba.

Ovo je za nas velik korak ka normalizaciji poslovanja Kluba. Veći dio troškova ćemo pokriti, a time ćemo dobiti i dodatnog vremena da pričekamo na dotaciju ZSUGVG. Ovime je spriječena blokada i likvidacija Kluba. Hvala vam gradonačelniče i dogradonačelniče – poručuje član nadzornog odbora Esad Tašaković.

 

Postano u Nekategorizirano