POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U KROSU ZA SVE KATEGORIJE KUTINA, 23.11.2014.

Članovi M.K. Velika Gorica nastupili su na Državnom prvenstvu u krosu u Kutini.

Izuzetan uspeh je postigla nova članica kluba Sanja Đapić Štriga,u konkurenciji SENIORKI na 8000 metara osvojila je brončano 3 mjesto, u vremenu 37:59 minuta.

Prije nje su ciljem prošle iskusne Matea Parlov i Barbara Belušić. Sanja se tek od nedavno bavi dugoprugaškim trčanjem i ovo joj je bilo prvo službeno natjecanje.

Osim što je Klub  dobio vrsnu natjecateljicu, dobio je i stručnu osobu.  Sanja je završila KIF,te je pred doktoratom,tako da će ujedno i ona pomoći svojim savjetima u radu atletske škole mlađih dobnih skupina.

Mlađa kadetkinja i nada kluba Nina Vuković osvojila je odlično 7. mjesto u kategoriji MLAĐE KADETKINJE sa vremenom 03:49 minuta na stazi dugoj 1000 metara. Treba istaknuti da se Nina i slijedeće godine natječe u toj kategoriji,te je prije nje ciljem prošlo četiri starije kadetkinje.

Marko Čaić iako sa ozljedom odlučio je nastupiti,te je zauzeo 13. mjesto u izuzetno teškoj i brojnoj kategoriji MLAĐIH JUNIORA sa vremenom 15:35 minuta na stazi dugoj 4000 metara.

Treba napomenuti da je Marko  osigurao i ukupnu pobjedu  u JUNIORSKOM KUPU CESTOVNOG TRČANJA, te time postao juniorski prvak Hrvatske po HUCIPT-ovom rangiranju, poboljšavši svoj rezultat od prošle godine (4. mjesto).

Čestitke i Dini Bošnjaku na osvojenom 1. mjestu u kategoriji seniora, te Ivanu Maliću također 1. mjestu u kategoriji juniora, obojici iz prijateljskog i susjedskog atletskog Kluba AK Velika Gorica.

Slijedeće godine klub očekuje i veći broj natjecatelja i dobrih rezultata pogotovo u mlađim dobnim skupinama,iz razloga  da atletsku školu pohađa veliki broj djece koji stječu pravo nastupa po HAS-ovim propozicijama.

Rezultati i proglašenje 1. VG duatlon lige – 2014.

Proglašenje pobjednika 1. velikogoričke duatlon lige biti će u restoranu “Za Vašu dušu“, 18.11.2014. sa početkom u 19 sati.  Svi sudionici dobit će učesničke diplome. Za podmirenje troškova hrane i pišća skupljaju se prilozi od 50 kuna. Djeca ne plaćaju sudjelovanje na proglašenju. Molimo prijave za sudjelovanje na dodjeli izvršite ovdje! Prijavu možete izvršiti i slanjem elektroničke pošte ili SMS-a tajniku (tajnik@mkvg.hr 095/517-4201).

 

Mjesto Ime Prezime Kategorija
1 Jasminka Zvonar Super Sprint
2 Edita Grgić Super Sprint
3 Kristina Hižar Dikšić Super Sprint
4 Josipa Buntak Super Sprint
5 Jelena Silaj Super Sprint
6 Ivana Svetić Super Sprint
7 Megi Buntak Super Sprint
1 Ivan Barišić Super Sprint
2 Siniša Silaj Super Sprint
3 Danijel Dikšić Super Sprint
4 Igor Anić Super Sprint
5 Darko Mišerić Super Sprint
6 Bruno Kos Super Sprint
7 Damir Radanović Super Sprint
8 Krunoslav Hrnjak Super Sprint
9 Mario Radinić Super Sprint
10 Mario Žagar Super Sprint
11 Vedran Krstanović Super Sprint
12 Marko Rafaj Super Sprint
13 Mario Kasović Super Sprint
14 Nenad Lovrec Super Sprint
15 Marko Čaić Super Sprint
16 Janko Prošić Super Sprint
17 Neven Buntak Super Sprint
18 Mario Knežević Super Sprint
19 Edin Cerić Super Sprint
1 Jelena Silaj Super Sprint Juniorke
2 Megi Buntak Super Sprint Juniorke
1 Mislav Malić Super Sprint Juniori
2 David Buntak Super Sprint Juniori
1 Maja Antolović CICI duatlon
2 Antonia Silaj CICI duatlon
3 Nina Rebić CICI duatlon
4 Manuela Mičić CICI duatlon
5 Ana Mišerić CICI duatlon
6 Lea Sever CICI duatlon
7 Stella Dikšić CICI duatlon
8 Klara Martinčević CICI duatlon
9 Brigita Grčić CICI duatlon
10 Dora Vučković CICI duatlon
11 Nevenka Marinković CICI duatlon
1 Nikola Kos CICI duatlon
2 Danijel Dikšić CICI duatlon

 

 

 

Ilustracija velikogoričke kros lige - autorica Petra Zvonar - studentica tekstilnog dizajna, 2013.

Rezultati i proglašenje 13. VG kros lige – 2014.

Proglašenje pobjednika 13. velikogoričke kros lige biti će u restoranu “Za Vašu dušu”, 18.11.2014. sa početkom u 19 sati. Prva tri mjesta u kategoriji se posebno nagrađuju, a svi ostali dobit će učesničke diplome. Za podmirenje troškova hrane i pišća skupljaju se prilozi od 50 kuna. Djeca ne plaćaju sudjelovanje na proglašenju. Molimo prijave za sudjelovanje na dodjeli izvršite ovdje! Prijavu možete izvršiti i slanjem elektroničke pošte ili SMS-a tajniku (tajnik@mkvg.hr 095/517-4201).

Rezultati:

Duga staza 7,6 km, žene :
1.Jasminka Zvonar

Duga staza 7,6 km, muškarci :
1. Goran Grgas
2. Darko Mišerić
3. Esad Tašaković
4. Krunoslav Hrnjak
5. Frane Kršinić
Kratka staza 3,8 km, žene:
1. Anita Sever
2. Megi Buntak
3. Josipa Buntak
4. Kristina Hižar Dikšić

Kratka staza 3,8 km, muškarci :
1. Marko Čaić
2. Franjo Lončar
3. Danijel Dikšić
4. Damir Radanović
5. Željko Pavičić
6. Renato Pilčik
7. Bruno Kos
8. Neven Buntak

Hodanje muškarci 3.8 km
1. Berislav Devčić

 

Djevojčice 1,8 km – nema nitko plasman
Dječaci 1,8 km
1. David Buntak
Djevojčice 1,0 km
1. Hana Tašaković
2. Dora Vučković

Dječaci 1,0 km
1. Dženis Tašaković
2. Nikola Kos
3. Oliver Parabić
4. Ivor Pilčik

Ostali sudionici nemaju dovoljan broj nastupa po propozicijama, ali svi su pozvani te će dobiti učesničku diplomu. Svi rezultati su dostupni ovdje.

Srdačno, MKVG

 

 

 

Najbolji rezultati tjelesne spremnosti – Ivan Zvonar

S ponosom izvještavamo da je naš član Kluba Ivan Zvonar postignuo najbolje postignute rezultate iz tjelesne spremnosti tijekom  temeljne vojne obuke 13. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Na vojnom poligonu Gašinci u četvrtak, 2. listopada 2014. svečanim postrojavanjem obilježio se završetak temeljne vojne obuke 13. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Temeljnu vojnu obuku uspješno je završilo 364 dragovoljnih ročnika, od toga 37 ročnica.

Svečanom postrojavanju prisustvovali su zapovjednik Središta za temeljnu obuku brigadir Niko Jurilj i zamjenik zapovjednika ZOD-a brigadir Željko Šikić, koji se postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima, obratio prigodnim riječima i čestitao im na uspješnom završetku obuke.

Zapovjednik Središta za temeljnu obuku brigadir Niko Jurilj pohvalio je i nagradio najbolje ročnike.

Po završetku obuke dragovoljnog vojnog osposobljavanja održano je i natjecanje za odabir najboljeg ročnika 13. naraštaja. Prvo mjesto u natjecanju za najboljeg ročnika 13. naraštaja osvojio je ročnik Martin Šaško,  koji je nagrađen sa medaljom  HKoV-a. Drugo mjesto osvojio je ročnik Ivan Zvonar član Maraton klub Velika Gorica, koji je postignuo najbolje postignute rezultate iz tjelesne spremnosti, a treće mjesto pripalo je ročniku Luki Marcekoviću.

Čestitke Ivanu!

 

 

Posljednje kolo 13. Velikogoričke kros lige

Dragi svi,

u utorak 28.10.2014. održava se posljednje kolo 13. Velikogoričke kros lige. već tradicionalno nakon pomicanja sata sam početak će biti u sumrak, a posljednji trkaći u cilj dolaze uz svjetla javne rasvjete i farova automobila. Dođite i popravite svoj plasman.

Nakon zadnjeg kola, kratko ćemo se podružiti na pisti, a gdje će se odvijati podjela diploma, pehara i pregled rezultata objavit ćemo naknadno.

 

Srdaćno MKVG

3. HVIDR-in maraton u spomen na branitelje 2014.

Osmero maratonaca u subotu 18.listopada otrčalo je oko 35 km dugu dionicu od Velike Gorice do Pokupskoga u spomen na poginule hrvatske branitelje.
Simboličan put od spomenika golubice u Velikoj Gorici, pa do mosta na Kupi u Pokupskom, otrčali su maratonci na 3. HVIDR-inom maratonu u spomen na branitelje. Ruta od Velike Gorice do Pokupskog simbolizira put branitelja iz grada na prvu crtu bojišnice 1991.godine.

 

Posebne čestitke za uspješan nastup upućujemo našim članovima Kluba: Marku Čaići, Esadu Tašakoviću, Darku Radiću te sanji Đapić-Štrigi koji su istrčali naporne dionice .

Vijest je objavljena na portalu VG Danas gdje možete pronaći više informacija o samom događaju.

Zagrebački maraton 2014.

Naši trkaći uspješno su nastupili na Zagrebačkom maratonu. Uz članove Kluba debitirale su i članice škole trčanja.

5km: Ivan Barišić, Darko i Irena Mišerić, Marko Čaić, Megi, David i Josipa Buntak, Mihaela Plepelić, Danijela Kralj, Anamarija Belečić, Željka Božić, Sandra Vučković, Ana Posloncec

21km: Vučković Miroslav, Željko Horvat, Goran Đurić, Lovro Lisjak, Renata Horvatek

42km: Grgas Goran, Želimir Delač, Janko Prosić, Mario Knežević

Čestitke

Održan 13. Jesenski kros za djecu – 2014

DJK-logo

Dan neovisnosti proslavili smo trčeći, već trinaesti put zaredom, Velika Gorica sada već tradicionalno 8.listopad provodi potičući mlade da se bave sportom.

 

Vrijeme je bilo idealno za mlade trkače, rekli bismo vjetar u leđa odnio je u svih 7 kategorija odlična vremena. Želimo čestitati mladima nadama Velike Gorice na odličnim vremenima.

 

Zahvaljujemo Gradu Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji, kao i zlatnom sponzoru Zlatarni Križek, te srebrnim sponzorima Mitar d.o.o. i Robić d.o.o. koji je i ove godine osigurao izvorskom vodu Cetinu za svakog trkača. Također zahvaljujemo se i našim brončanim sponzorima koji su uz nas godinama napose; Stolariji Kušević, ITD tim d.o.o. i K2 Line te OPG Grgar. Hvala vam svima od srca, bez vas ova manifestacija ne bi bila održana.

 

Također želimo zahvaliti svim osnovnim školama i vrtićima grada Velike Gorice na suradnji i pomoći oko promocije Dječijeg krosa, uistinu ste velika potpora. Jednako tako, zahvaljujemo se i Srednješkolskom centru, na ustupanju prostora, te posebno Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica koja nam je pomogla u tehničkim i ostalim bitnim aspketima manifestacije.

 

I ovoga puta koristimo priliku da pozovemo obitelji Velike Gorice da nam se pridruže u našim programima: za djecu od najmanjeg uzrasta pripremili smo izvrstan program Atlestke škole, za roditelje smo osigurali Život u pokretu, program škole trčanja, koja uključuje planinarenje, rolanje i biciklizam, a sve ostale pozivamo na našu tjednu Kros Ligu koja se održava svakog utorka na staroj pisti, dođite i trčite s nama, još imate vremena pripremiti se za Turopoljsku utrku!

 

Za one koji su žurili na ručak i nisu stigli ponjeti diplome, njihove diplome ih čekaju u našim prostorima na Radniku (ispod sjevernog dijela zapadne tribine) ponedjeljkom, srijedom i petkom u 19.30h.

 

Svim malim i velikim sudionicima želimo do godine bolje rezultate i život ispunjen aktivnošću.

 

 

Vaš Maraton klub Velika Gorica

 

REZULTATI: DJKVG-2014-REZULTATI-MKVG

 

 

Rezultati: Varaždinski polumaraton 2014.

Ove nedjelje u Varaždinu , održano je ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu za žene i muškarce , utrka građana i juniora na 5km i utrke djece na kojem su nastupili i atletičari MK Velika Gorica Marko Čaić,Nikola Kos,Bruno Kos te velikogoričanin Mario Radinić.
Prvi na stazu je izašao Nikola Kos u dječjoj utrci na 400 m do 7 godina te zauzeo 4. mjesto.Nakon toga je slijedio zajednički start polumaratona i utrke na 5 km.Ciljem je prošlo rekordan broj sudionika (393 u polumaratonu i 79 u utrci građana).Polumaratonsku utrku je trčala i naša najbrža maratonka Lisa Christina Nemec.Vremenski uvijeti nisu bili idealni za trčanje (velika vrućina i sparina) ali to nije spriječilo našega juniora Marka Čaića da ostvari izvrstno 4. mjesto ( 1.mjesto u kategoriji juniora) na 5 km. Nakon utrke ekipa se uputila u Terme Čatež na zasluženu relaksaciju.

Rezultati:

5km

04.Marko Čaić-18:20
16.Mario Radinić-21:17
22.Bruno Kos-22:27

400 m

04.Nikola Kos-01:41