Dužinski trening MKVG 31.07.2016.

U Nedjelju 31.07. u 08:00 sati ujutro članovi MKVG organziraju zajednički trening u šumi Kušanec.Sastanak je na prvom desnom ulazu u šumu poslije skretanja za Okuje.

Svi su pozvani!

MKVG-logo

Postano u Nekategorizirano

Rezultati brdske trke “Trčimo čitaonici za rođendan” 2016.

Izvješće s brdske trke “Trčimo čitaonici za rođendan” održane u selu Gornji Kuti dana 16. srpnja 2016.

 

Prošlu je subotu održana prva brdska trka u selu Gornji Kuti, pokraj Brod Moravica u prekrasnom goranskom kraju u dužinu od oko 7 km (točnije 6,8 km). Trka je bila zamišljena kao popratno sportsko događanje u sklopu manifestacije obilježavanja 80 godišnjice Hrvatske čitaonice u selu Kuti osnovane još davne 1936. godine što posebno ukazuje na razinu tadašnjeg obrazovanja i kulture ovog kraja.

Na natjecanju su od strane MK Velika Gorica sudjelovali: Jasminka Zvonar, Esad Tašaković i Želimir Delač. Start je krenuo oko 11,30 h, a na samom startu, na žalost, tek 7 natjecatelja, no hrabrih odvažnih i smjelih koje u postizanju hvale vrijednih rezultata nije omela kiša koja je padala i padala…, cijelo vrijeme trke. Na cilj je prvi stigao Želimir Delač iz MK u vremenu 31:54, a nakon toga 3. Jasminka Zvonar (prva od žena i najmlađa natjecateljica J) u vremenu 31:54, te Esad Tašaković 5. u vremenu 40:19.

Trka nije bila posebno zahtjevna jer se većim dijelom staze trči nizbrdo. Start je bio kod predjela zvanog Lazica, gdje se okružen gustom šumom nalazi lijep lovački dom sa popratnim objektima (nadstrešnice, klupe…), a nakon starta trkači su krenuli nizbrdo u smjeru prema selu Delači, Moravičkim selima, zatim smjer Šimatovo… Tek nakon 4km pojavljuje se lagana uzbrdica, pa onda sve strmije i strmije do povratka u Kute gdje je kod crkvice bio cilj (visinska razlika cca 150 m).

Nakon završetka utrke oko 14 h bilo je proglašenje pobjednika i sudionika utrke. Dobili smo pehare i priznanja, a nakon toga omastili smo brke izvrsnim grahom, pivom i domaćom štrudlom. Tijekom cijelog događanja na repertoaru je bio bogat kulturno zabavni program (pleh glazba na početku, a zatim vokalno instrumentalni sastavi i tamburaši koji su cijelo vrijeme zabavljali posjetitelje, planinare i trkače).

Sve u svemu bilo je lijepo, zabavno i sadržajno (šteta da nije bilo ljepše vrijeme). Sve čestitke organizatoru, pohvale na osiguranju i organizaciji trke. Ovo može biti jedna vrlo perspektivna brdska utrka (ne previše zahtjevna – za sve naraštaje), pa se stoga nadamo se da ćemo se slijedeće godine naći na istom mjestu s mnogo više trkača i boljim vremenskim uvjetima.

Postano u Nekategorizirano

Ivan Jakop obranio naslov Juniorskog Planinskog kupa RH 2016.

Jučer održanom utrkom na Visočici i osvojenim 2. mjestom u kategoriji MU 23 Ivan Jakop postaje drugu godinu zaredom pobjednik Juniorskog Planinskog kupa RH. Bila je to u ovoj godini za njega najduža planinska utrka jer je fenomenalno odradio 12,4 km s 758 m n/v, pa do 1619m n/v. Ivanu je to bila 4 utrka u Planinskom kupu RH za 2016. godinu i na prijašnje 3 je uvrjeljivo pobijedio. Za kup se boduje još samo jedna u dalmaciji, ali bodovna razlika je prevelika i kolo prije kraja uspješan posao je odrađen. Bravo Ivane!

 

 

 

Postano u Nekategorizirano

BERISLAV DEVČIĆ BRONČANI NA POJEDINAČNOM PRVENSTVU HRVATSKE 2016. U BRZOM HODANJU NA 50 KM.

Drugi dan srpnja 2016. godine datum je kad se Hrvatska uvrstila među zemlje koje održavaju nacionalna prvenstva u svim olimpijskim disciplinama “kraljice sportova”.

Ovo je bilo i 1. prvenstvo Hrvatske u disciplinama brzog hodanja na 50km za muške i 20km za žene.

Naš član Berislav Devčić koji svake godine donese po par medalja sa natjecanja ovim nastupom  donio je u klub povijesnu medalju.Bero je ujedno osvojio i pehar za 3. mjesto u prolazu na 30 km.

Za razliku od maratona, koji privlači vrlo velik broj aktivnih sportaša i rekreativaca, atletsko hodanje na dugim distancama specifično je jer ozbiljan nastup zahtijeva dugotrajno vježbanje tehnike kako bi se zadovoljila pravila kontakta s podlogom i ispruženog koljena u prvoj fazi koraka.

Dodatno, hodanje na 50 km postavlja vrlo velike energetske zahtjeve, problem hidracije, kao i test ustrajnosti volje da se dođe do cilja. Kod žena na 20 km spomenuti problemi su nešto manji, ali itekako znatni, čemu svjedoči činjenica da je ta disciplina uvrštena u program Olimpijskih igara tek 2000. godine u Sydey-u, dok “pedesetka” ima olimpijsku povijest još od 1932. kad je održana u Los Angeles-u.

Pored natjecateljskih, znatni su i organizacijski zahtjevi i troškovi pa je ovo državno prvenstvo održano u okviru austrijskog prvenstva u istim disciplinama, u lijepom ambijentu pješačko-biciklističke staze koja uzduž riječice Piesting spaja dva mala naselja Waldegg i Oed, u blizini Bečkog Novigrada.

Iako nije bilo većih nagiba i podloga je bila solidne kvalitete, uvjete je znatno otežala temperatura koja je tijekom cijele utrke bila iznad 25 stupnjeva, što je vrlo nepovoljno za hodanje.

U Brckovljanima 2.7.2016 u subotu je natjecanje na sportskom centru u Božjakovini, 3. utrka Alpe Adria Race Walking Cup 2016.

 

Postano u Nekategorizirano

Izvanredna skupština i trening sutra u 19h na pisti ZTZ-a

Dragi svi,

radi usvajanja novog statuta nadpolovičnom večinom članova lijepo Vas molimo da sutra u 19h dođete na izvanrednu skupštinu na pistu ZTC-a u 19h kako bi usvojili novi statut i ujedno odradili trening.

 

Hvala

20160630-MKVG-STATUT

 

MKVG-logo

Postano u Nekategorizirano

Ekipno prvenstvo RH 2016.

U organizaciji Trkačkog kluba Ivančica Ivanec, u subotu 25.06. je održana 24. međunarodna brdska utrka Ivančica 2016. u spomen na Milana Cahuna kao dio manifestacije Dani grada Ivanca, a koja se bodovala za ekipno prvenstvo RH u Planinskom trčanju i KUP SZH.

Naša ekipa nastupila je na ekipnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju u sastavu(Mišerić,Čaić i Radanović) i završili na 10.mjestu. Bilo je izrazito puno ljudi za jednu planinsku utrku,što je definitivno potvrda organizatorima da su odradili dobar posao. Naši članovi su morali preći put od 13 km teških brda uz veliku vrućinu. Naš junior Ivan Jakop osvojio je 2.mjesto u kategoriji starijih juniora na utrci od 8.5 km. Čestitke svima!

Rezultati-13 km
Darko Mišerić 1:19:48
Marko Čaić 1:21:21
Damir Radanović 1:29:18

Rezultati-8.5 km
Ivan Jakop 53:11

MKVG-logo

Postano u Nekategorizirano

POZIVNICA

HRVATSKA ČITAONICA SELA KUTI

DANA 16.07.2016.

ORGANIZIRA DRUŽENJE POVODOM 80. OBLJETNICE OSNUTKA

MJESTO DOGAĐANJA: GORNJI KUTI, OPĆINA BROD MORAVICE

Program: Od 9,00  okupljanje ispred Čitaonice i prijava natjecatelja

 • 10,00 sati limena glazba i svečano otvorenje
 • Od 11,00 sati – sportsko rekreativne aktivnosti :
  • Trka na 7 km – Trčim Čitaonici za rođendan
  • Biciklistička tura – brodmoravičkim krajem
  • Planinarski pohod na Špičasti vrh ( laganim hodom cca 3 sata)
  • Boćarski turnir – ekipe po 3 člana
  • Šetnja do vidikovca Svetog Andrije i posjet istoimenoj crkvici ( 1625. God ) – 45 min
  • Šetnja poučnom lovačkom stazom – 1 sat
  • Posjet kući Delač (građene 1640.), najstarijoj kući u GK – 1 sat
  • Posjet crkvi Majke Božje Škapularske u Moravičkim Selima , izložba „Pučke pobožnosti“
  • Posjet crkvi Svetog Nikole u Brod Moravicama i kuli Turanj
 • Kulturno zabavni program:
  • Čitanje priča u Čitaonici
  • Izložba dječjih likovnih radova
  • Izložba fotografija Davora Delača
  • 14,00 sati otvorenje kulturno zabavnog programa kod lovačke kuće „Lazica“, te nastup brojnih izvođača
  • od 18,00 do jutra zabava na otvorenom uz nastup grupe IMPULS
 • Gastro ponuda
  • Osigurano 400 besplatnih porcija graha
  • Roštilj, kotlovina
  • Piće po izboru
  • Dobrodošli J !

 

HR_citaonica-sela-Kuti-80-god

 

Postano u Nekategorizirano

Poziv na proslavu kraja proljetnog dijela velikogoričke kros lige 2016.

Dragi prijatelji,  u tijeku su pripreme za 15. završno kolo proljetnog dijela velikogoričke kros lige 28.6.2016.

Sutra, 21.6.2016. prikupljat ćemo 50kn dobrovoljnih priloga za odrasle (za djecu besplatni) za kupovinu osvježavajućih pića i zakusku za završno kolo proljetnog dijela.

Vidimo se

Postano u Nekategorizirano

18. Jaskanski polumaraton

Postano u Nekategorizirano

9. kolo 15. VG kros lige 2016.

17.05.2016. održano je 9. kolo 15. VG kros lige 2016.

Prekrasno vrijeme odlično za trčanje namamilo je velikogoričke trkaće na pistu ZTZ-a.

 

 

Postano u Nekategorizirano

Pridružite se

 • Turopoljska trka

Sponzori