U utorak počinje jesenski dio 14. velikogoričke kros lige

U utorak, 25.08.2015. počinje jesenski dio 14. velikogoričke kros lige. Prava je to prilika da se nakon godišnjih odmora krene s rekreacijom.

Nakon 15 kola proljetnog dijela sljedi nam 10 kola jesenskog dijela 14. velikogoričke kros lige. Kros liga se održava svakoga utorka u 18h na pisti ZTZ-a, svi trkaći, rekreativci i građani su dobrodošli. Svatko može odabrati natjecanje po svojoj mjeri:

 • Dječja staza  – M/Ž  – 0,5 km – četvrtina kruga po pisti ZTZ-a
 • Juniorska staza  – M/Ž  – 1,8 km – pola kruga po pisti ZTZ-a
 • Duga staza – M/Ž – 7,6 km – dva kruga po pisti ZTZ-a
 • Kratka staza – M/Ž – 3,8 km – jedan krug po pisti ZTZ-a
 • Brzo hodanje – M/Ž – 3,6 km – jedan krug po pisti ZTZ-a

Radujemo se Vašem dolasku!!!

 

JESENSKI DIO

 1. kolo – 25.8.2015.
 2. kolo – 1.9.2015.
 3. kolo – 8.9.2015.
 4. kolo – 15.9.2015.
 5. kolo – 22.9.2015.
 6. kolo – 29.9.2015.
 7. kolo – 6.10.2015.
 8. kolo – 13.10.2015.
 9. kolo – 20.10.2015.
 10. kolo – 27.10.2015.
Ilustracija Turopoljske trke - autorica Petra Zvonar, studentica tekstilnog dizajna, 2013

Ilustracija Turopoljske trke – autorica Petra Zvonar, studentica tekstilnog dizajna, 2013

Postano u Nekategorizirano

Ulaznice za 65. Hanžekovićev memorijal

Zadovoljstvo mi je pozvati vas na međunarodno atletsko natjecanje, IAAF World Challenge miting Zagreb 2015 – Hanžekovićev memorijal, koji će se održati na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost, u utorak 8. rujna 2015. godine, s početkom u 17.30 sati. Ove godine ulaznice su besplatne ali potrebne za ulazak na stadion. Budući da je njihov broj ograničen a zanimanje za njih veliko, molimo članove Kluba i roditelje djece koja sudjeluju u natjecanju Erste Plave lige da potrebe za ulaznicama dostavite najkasnije do utorka 25. kolovoza 2015. godine, treneru i dopredsjedniku Ivanu Barišiću, kako bismo vam na vrijeme osigurali potreban broj ulaznica. U slučaju da se ne javite do navedenog datuma ne možemo vam jamčiti dobivanje ulaznica.

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u ponedjeljak 7. 9. 2015. u 19:00 sati uz fontane u ulici Hrvatske bratske zajednice, pokraj Sveučilišne knjižnice u Zagrebu, na natjecanju u bacanju kugle – “Memorijalu Ivan Ivančić”. Očekujući vaš odgovor i susret na Sportskom parku Mladost, srdačno vas pozdravljamo.

S poštovanjem, Darko Mišerić, predsjednik

 

Postano u Nekategorizirano

Prvenstvo Balkana u Planinskom trčanju 2015.

U nedjelju 15.08. u Rumunjskom gradu Busteni održalo se prvenstvo Balkana u Planinskom trčanju na kojem je nastupila i  atletska reprezentacija RH, a među nima i naš junior Ivan Jakop.

Juniori su trčali 9 km  po izuzetno teškoj stazi s startom na 883 m n/v i do 1220 m n/v pa tako 2 puta.
Kompletna ekipa predstavila se s 3 seniorke (Barbara Belušić, Višnja Bunić i Anda Tomaš), 3 juniora (Ivan Jakop- MK Velika Gorica, Karlo Vuk i Ivan Dračar) i senior Nikola Špoljar, a pod vodstvom Joze Điđi Delaša inače predsjednika Hucipta.
Pobjednik kod juniora je predstavnik Rumunjske Bogya Gergely, a od predstavnika RH najbolji je bio Ivan Dračar 10., naš Ivan 12., i Karlo Vuk 13., dok su u ekipnom poretku zauzeli 4. mjesto.
Seniorke su osvojile 3. mjesto u ekipnom plasmanu, što je najbolji nastup u nastupima na Balkanskom prvenstvu.

 

Postano u Nekategorizirano

20. Međunarodna Žumberačka utrka 2015.

Poštovani trkaći/ce,
pred nama je iduća utrka Hrvatske cestovne lige, 20. Međunarodna Žumberačka utrka.
Kako bi nam olakšali organizaciju i kako bi organizatori mogli lakše predvidjeti broj sudionika na utrci, molio bi vas da se sami prijavite na utrku. 
Prijava ne obavezuje na ništa, samo nam služi radi približne evidencije.
Informacije o utrci i prijave možete vidjeti na:
Postano u Nekategorizirano

Upisi u Maraton klub Velika Gorica

Na upise velikih i malih  u Maraton klub Velika Gorica putem  City portala i City radija pozvao je dopredsjednik Kluba i trener Ivan Barišić u emisji radio voditeljice Suzane Majstorović.  Ovim putem pozivamo sve mališane i građene da nam se pridruže na stadionu Radnik u igri i zabavi.

Baviti se sportom jedna je od onih dobrih životnih odluka.Na području Velike Gorice mogućnosti za bavljenje sportom su doista mnogobrojne, a jedna od opcija je i Maraton klub koji djeluje već petnaest godina, a bave se „cestovnim i planinskim trčanjem, dakle,srednje i duge pruge, a posljednjih godina dosta smo se usmjerili na mlađe kategorije tako da imamo i natjecanja na stazi“ – rekao je u razgovoru za City radio Ivan Barišić, dopredsjednik, a ujedno i trener Maraton kluba.

Maraton klub pokrenuo je i univerzalnu školu sporta „Zajedno do uspjeha“  koja otkriva talente najmlađih polaznika, a tamo se  „djeca od najranije dobi  sa svoje tri, četiri godine, pa nadalje razvijaju na treninzima nakon kojih se usmjeravaju u discipline koje su za njih,  dakle, trkačke, skakačke ili bacačke“.

Iz godine u godinu raste interes za školom sporta, a nekoliko je dobnih kategorija u koje možete upisati djecu naglasio je Barišić.

„Imamo cicibane, to su djeca od 3-4 godine koji tek uče neke osnove, zatim limače, a oni su prvašići, nakon njih slijede kadeti, mlađi i stariji juniori.“

Petnaest godina rada Maraton kluba iznjedrilo je i puno odličnih rezultata.

„Imali smo  par puta članove u reprezentaciji u planinskom trčanju, Monika Delač, moja malenkost Ivan Barišić, Ivan Zvonar, Sven Kos, u posljednje vrijeme imali smo nekoliko ulazaka u finale Erste plave lige koja je dosta jaka,prošle godine bile su tu Lea Sever i Nina Vuković, ove godine također  imamo dobre rezultate, posebno treba istaknuti sedmogodišnjeg Nikolu Kosa, jer nema utrke u kojoj nije osvojio medalju, male Ema i Nina Vuković,a to samo pokazuje da se naš rad i trud isplate.“ – istaknuo je Barišić.

Ukoliko imate više od osamnaest godina, volju i želju da se pokrenete, uključite se u projekt „Život u pokretu“,  kojem se može priključiti tko želi, a treninzi su također na Radniku i to  ponedjeljkom,srijedom i petkom od 20,30 do 21,30 sati.

Upisi u Maraton klub su tijekom cijele godine.

Autor: Suzana Majstorovićkol. 5, 2015, http://www.cityportal.hr/upisi-u-maraton-klub-velika-gorica/

Postano u Nekategorizirano

Reagiranje na objavu otkaza dječjeg krosa na portalu VG Danas.

MKVG-logo

Poštovani, internetski portal vgdanas (http://www.vgdanas.hr/) dana 24.07.2015. kao udarnu vijest u temi sporta stavio je obavijest Maraton kluba Velika Gorica o otkazivanju jesenskog dječjeg krosa pod naslovom „Maraton klub Velika Gorica odustao od organizacije Jesenskog krosa“.

 

U objavi je prenesen tek jedan manji dio od vrlo iscrpnog objašnjenja zašto Maraton klub Velika Gorica ove godine otkazuje jesenski dječji kros. Iako su novinari vgdanas vrlo dobro informirani o stanju u velikogoričkom sportu te se vidi da izvode ispravne zaključke, nespretnom formulacijom zapravo su bacili sjenu na velik dio organizacija i udruga u gradu Velikoj Gorici koje nam svake godine pomažu o organizaciji sportskih manifestacija. S obzirom da je internetski portal kao i tiskano izdanje novina vgdanas izuzetno čitano u gradu Velikoj Gorici odlučili smo promptnim reagiranjem zatražiti ispravak objave.

 

U članku se konstatira kako Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport nudimo potencijalne partnere, za koje mislimo kako su odgovorni za loše stanje u kojem se klub našao u 2015. Godini te je navedeno:. „Kao takve Maraton klub Velika Gorica navodi Zajednicu športskih udruga, Atletski klub Velika Gorica, Stručni skup učitelja TZK-a, Udrugu Zdravi duh i Gradsko društvo Crvenog križa.

 

Novinari vgdanas ispravno su zaključili kako je upravo ZSUGVG odgovorna za ukidanje financijskih sredstava Maraton klubu Velika Gorica, a sigurno da je tome pridonio i g. Branko Kaurić koji je član izvršnog odbora ZSUGVG i predsjednik AK Velika Gorica. No namjera Maraton kluba velika Gorica nije bila javna prozivka odgovornih nego davanje konkretnih realnih rješenje, kako da se Jesenski dječji kros doista i održi, unatoč tome što Maraton klub Velika Gorica financijski to nije u stanju podnijeti.

 

Priopćenje Kluba o otkazu krosa već je sadržavalo tri strane teksta kada je bilo poslano pa elaboracija zašto su baš navedene organizacije na popisu nije bila uključena u objavu. Kako bi popravili učinjenu štetu detaljno ćemo obrazložiti zašto su Gradu predloženi upravo navedeni partneri.

 

ZŠUGVG – Zajednica Športskih Udruga Grada Velike Gorice – je krovna organizacija velikogoričkog sporta koja raspolaže budžetom od preko sedam milijuna kuna. Jednako tako ZSUGVG svake godine raspisuje natječaj za javne potrebe u športu. Između ostaloga i postoji i kategorija „Organizacija međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih priredbi“ te smo na obrascu „F“ na isti poziv prijavili tradicionalnu športsku priredbu „Jesenski kros za djecu“ uz priloženi elaborat. Nažalost ZSUGVG nije na tu prijavu nikada odgovorila.

 

Atletski klub Velika Gorica – po svom djelovanju AK Velika Gorica iza MK Velika Gorica, od svih članica ZSUGVG najbliži je disciplini krosa pa vjerujemo da bi oni trebali moći organizirati Jesenski dječji kros. Tim više što (su si) im je ZSUGVG dodijelio za ovu godinu 160 tisuća kuna, dok je Maraton klub Velika Gorica dobio svega 15 tisuća kuna, dakle razlika je više nego deseterostruka!!! AK Velika Gorica poznat nam je po jednom šampionskom trkaću: Dini Bošnjaku. Maraton klub Velika Gorica poznat je po: organizaciji Turopoljske trke (nastupa preko tisuću trkaća), Velikogoričke kros lige (nastupa preko pedeset trkaća), Dječjeg krosa (nastupa preko četiristo malih trkaća), treninzima djece, treninzima odraslih te a i kao utemeljitelj Hrvatske udruga za cestovno i planinsko trčanje sudjelujemo u HUCIPT-ovim natjecanjima. Sve to nažalost vrijedi deset puta manje.

 

Stručni skup učitelja TKZ grada Velike Gorice – svake godine u sklopu Turopoljske organiziraju dječje utrke. Naši velikogorički profesori, animiraju djecu i pozivaju na dječje utrke pa zato i svake godine imamo brojnost od oko sedamsto djece na utrkama. Oni su ti koji izvrše prijave, označavaju stazu, vode brigu o utrkama, obradi rezultata, podjeli majica i diploma te im stoga ovom prilikom još jednom zahvaljujemo. Svakako su već nebrojeno puta dokazali svoju sposobnost i da imaju zavidno iskustvo iza sebe.

 

Udruga Zdravi duh – ima velik broj članova entuzijasta koji vrlo uspješno organiziraju manifestaciju Tour de Tur. Samim time nije potrebno govoriti o njihovim organizacijskim sposobnostima, s obzirom da svake godine izmame više od tisuću biciklista na velikogoričke ulice. Hvala im za to.

 

Gradsko Društvo Crvenog Križa Velika Gorica – pruža podršku svim hvale vrijednim događajima u gradu Velikoj Gorici. Na Turopoljskoj trci na četiri štanda duž staze brinuli su se o sigurnosti trkaća i građana, vjerujemo da će se odazvati i na poziv da besplatno pruže pomoć našim najmanjim sugrađanima ja Jesenskom dječjem krosu.

 

Još jednom napominjemo kako smo naveli predložene partnere za organizaciju dječjeg krosa kao konstruktivan prijedlog kako ostvariti ovu dugovječnu i svima dragu manifestaciju, s dobrom vjerom da će ista zbilja biti održana, a ne kao prozivka onih koji su doveli u pitanje Maraton klub Velika Gorica, a samim time i Jesenski dječji kros.

 

 

Lijep pozdrav.

 

U Velikoj Gorici, 24.7.2015.

 

Darko Mišerić, predsjednik

Postano u Nekategorizirano

Obavijest o otkazivanju manifestacije „14. Jesenski dječji kros 2015. godine“

DJK-logo

Poštovani sugrađani i sugrađanke grada Velike Gorice, šira javnosti

 

Sa žaljenjem moramo konstatirati kako nam se financijska potpora, od strane svih sudionika bitnih za organizaciju velikogoričkog Dječjeg jesenskog krosa, svake godine smanjuje. Ove godine, nakon trinaest godina održavanja, nažalost nismo u mogućnosti garantirati održavanje ove velike sportske manifestacije namijenjene predškolskom i školskom uzrastu.

 

Maraton klub Velika Gorica nakon održane 23. Turopoljske trke, iako je izbjegao blokadu računa i likvidaciju Kluba, još nije pokrio sva dugovanja. Dogovor o pokrivanju preostalih troškova Turopoljske trke, u jednakim dijelovima između GVG i ZSUGVG, ispoštovao je samo Grad. Klub nije solventan niti ima bonitet za organiziranje ove manifestacije. Unatoč dobroj volji i želji za volontiranjem svih članova Kluba, prisiljeni smo otkazati ovu manifestaciju. Trenutno je naš kredibilitet kod svih dobavljača u potpunosti uništen.

 

Grad Velika Gorica nije prihvatio naš poziv za pomoć u održavanju jubilarnog dječjeg krosa u vidu pokrivanja troškova dječjeg krosa, preuzimanja rizika od mogućih izvanrednih troškova i cesije nad plaćanjima. Nažalost nemamo druge mogućnosti nego ove godine otkazati organizaciju Dječjeg jesenskog krosa. Zadnjih par godina Klub je iz sredstava svojeg redovnog poslovanja mogao pokriti manje minuse od par tisuća kuna ostalih nakon Dječjeg krosa, ali to više nažalost više nismo u mogućnosti.

 

Program Dječjeg krosa prijavljen je na natječaj za javne potrebe u sportu koji je objavila ZSUGVG. Iako je postojao poziv za takve projekte prijava nije nikad niti razmotrena niti su dodijeljena sredstva. Nažalost u budžetu od preko sedam milijuna kuna nije se našlo niti kune našlo za stavku Dječjeg jesenskog krosa.

 

Organizacija ove velike manifestacije ovisi o financijskoj potpori grada Velike Gorice čije donacije zadnjih godina osciliraju, Zagrebačke županije koja je ove godine izdvojila rekordno mali iznos, te sponzora – koji nas već desetak godina dobro prate, ali ne mogu pokriti cjelokupni trošak manifestacije. Osim financijske potpore, realizacija krosa ne bi bila moguće bez pomoći gradskih poduzeća VG Čistoće, VG Komunalca, službe hitne medicinske pomoći – koja više nije voljna besplatno ustupiti tim HMP već je najveći doseg dodjela doktora s medicinskom torbom, srednjoškolskog centra grada Velike Gorice i naših dragih prijatelje redara iz DVD-a Turpolje.

 

Kao minimum organizacije Dječjeg krosa, kao i svih ovih godina do sada, smatramo da nastup na Dječjem krosu mora ostati besplatan, svako dijete koje nastupi treba ponijeti sa sobom majicu koja će mu kasnije poslužiti i na nastavi tjelesne kulture u školi, diplomu sa svojom slikom kao lijepa uspomena na taj dan, a za najbolje u kategoriji pehar. Također vjerujemo da će Dječji kros biti i adekvatno popraćen „city light“ plakatima, ništa manje nego ih je to na autobusnim stanicama u gradu Velikoj Gorici bilo za Noć borilačkih sportova.

 

S obzirom da Klub nije u stanju organizirati tu veliku sportsku manifestaciju prepuštamo gradu Velikoj Gorici, Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport, za koje vjerujemo da bi trebao brinuti oko ponude športskih aktivnosti najmlađima, odabir drugog partnera. Za provođenju ove velike sportske manifestacije drage našim najmlađim sugrađanima, a kao potencijalne partnere vidimo sljedeće:

 

 • ZŠUGVG – Zajednica Športskih Udruga Grada Velike Gorice
 • Atletski klub Velika Gorica
 • Stručni skup učitelja TKZ grada Velike Gorice
 • Udruga Zdravi duh
 • Gradsko Društvo Crvenog Križa Velika Gorica

 

Svakako bi nam bilo žao da ova manifestacija prekine sa svojim postojanjem nakon trinaest godina održavanja i nadamo se da će se naći partner Gradu koji će uspjeti i ove godine animirati naše najmlađe sugrađane.

 

 

 

Lijep pozdrav.

 

U Velikoj Gorici, 23.7.2015.

 

Darko Mišerić, predsjednik

 

Postano u Nekategorizirano

Klub na prvenstvu Balkana u planinskom trčanju 2015.

ivan jakop

 

Maraton Klub Velika Gorica ima predstavnika na prvenstvu Balkana u planinskom trčanju koje će se održati 15.kolovoza 2015. godine u Rumunjskoj(Busteni).

 

Mlađi junior Ivan Jakop uvršten je u juniorsku reprezentaciju Hrvatske u planinskom trčanju.

 

Taj uspjeh  Ivan je izborio na izbornoj utrci Boroša(Sljeme) gdje je osvojio prvo mjesto. Nakon toga uslijedio je Sljemenski maraton u sklopu kojega  je održana  i juniorska utrka na kojoj je također osvojio prvo mjesto. Status reprezentativca potvrdio je na pojedinačnom prvenstvu hrvatske u planinskom trčanju održanom na Visočici (1619mnv) gdje je osvojio četvrto mjesto. Naime Ivan trenutno drži prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji HUCIPT-ovog cestovnog i planinskog kupa/lige. Odmah iza Ivana na drugom mjestu je naš trkač Marko Čaić kojem je reprezentativni dres promaknuo na zadnjoj utrci.

 

Maraton klub i dalje drži drugo mjesto u drugoj ligi HUCIPT-a, te ima realne šanse da se slijedeće godine ponovno natječe u prvoj ligi. Za taj uspjeh potrebno je osvojiti što više bodova na slijedećim utrkama koje se boduju za ligu: Žumberak, Kutina, Varaždin, Zagreb(maraton), Zagreb(Starek). Uz te obavezne utrke planira se nastup i na nekolicini utrka u kolovozu kao dio priprema za jesenski dio sezone.

 

Nažalost radi ovogodišnjeg drastičnog kresanja financijskih sredstava Maraton klubu Velika Gorica od strane ZSUGVG Klub nastupe po natjecanjima više nije u mogućnosti financirati. Uspjeh ove godine ovisit će isključivo o tome koliko su sami trkaći spremni financirati financijske obveze u sustavu natjecanja. Unatoč besparici izborit ćemo se za ulazak u prvu ligu!

 

Sretno Ivane, sretno maratonci!

 

hucipt-logo

 

Sastav reprezentacije Hrvatske za prvenstvo Balkana u planinskom trčanju, koje će se održati 15.kolovoza 2015 godine u Rumunjskoj, ( Busteni ) čini i član Maraton klub Velika gorica, Ivan Jakop.

Ivane čestitamo!

SENIORKE: 1. Barbara Belušić – Ak Istra 2. Anda Tomaš – Ak Svetice 3. Višnja Bunić – Ak Sloboda

SENIOR: 1. Nikola Špoljar – Ak Sljeme

JUNIORI: 1. Ivan Jakop – Maraton klub Velika Gorica 2. Karlo Vuk – SD Stubica 3. Ivan Dračar – Ak Koprivnica

 

 

Postano u Nekategorizirano

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju 2015.

9.Međunarodna planinska utrka na Velebitu „Visočica 2015“

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju

Članovi MK Velika Gorica nastupili su na planinskoj utrci Visočica u organizaciji AK Velebit 2001.Utrka je ujedno bila i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. Seniorska muška utrka iznosila je 12,4 km., a juniorska i ženska seniorska 8,4 km. Darko Mišerić stazu je istrčao za 1:29:15 i osvojio 4.mjesto u kategoriji M40.Goran Grgas osvojio je 1.mjesto u kategoriji M45 u vremenu 1:30:10.

Sanja Đapić Štriga osvojila je 4. mjesto u kategoriji Ž30.

Juniori su opet bili odlični,Ivan Jakop osvojio je 4. mjesto a Marko Čaić 6. mjesto.

Goran Grgas i Darko Mišerić istrčali su za trening i stazu unatrag do samog starta,te tako napravili dužinski trening od 29km.

Čestitke maratoncima za uspješan nastup i uložen trud po iznimno teškoj stazi te izuzetno teškom vremenu.

Postano u Nekategorizirano

Poziv članovima i roditeljima na tematsku sjednica o velikogoričkom sportu

Gradski vijećnici će u srijedu, 22. srpnja iznijeti svoje viđenje stanja u velikogoričkom sportu. Početak sjednice koja će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta je u 15 sati.

Pozivamo članove Kluba i roditelje djece koja treniraju da prisustvuju ovom bitnom događaju kako bi se rasvjetlio fenomen raspodjele novaca koji porezni obveznici izdvajaju za šport, a koji je ove godine podijeljen bez ijednog kriterija, čime je Maraton klub Velika Gorica doveden na rub likvidnosti, onemogućen u daljnjem djelovanju, organizaciji Dječjeg jesenskog Krosa i prisiljen na poskupljenje treninga za 50% sa 100kn/mj. na 150 kn/mj.

Potrebno se najaviti najkasnije 24 sata prije sjednice. Molim pošaljite prijave tajniku na tajnik@mkvg.hr ili direktno u Grad na Kristina Hegeduš <kristina.hegedus@gorica.hr>

 

Hvala

Postano u Nekategorizirano