Prva Večernjakova tribina u Velikoj Gorici

Medijski istup Maraton kluba Velika Gorica, na Večernjakovoj tribini održanoj 21. svibnja 2015. u dvorani POU Velika Gorica, zabilježen je na portalu VG Danas:

Članovi Maraton kluba VG rekli su kako Zajednica Športskih udruga Grada Velike Gorice još nije odgovorila na njihov upit o „netransparetnoj podijeli novca članicama“.

-Nakon Turopoljske trke ostalo nam je 36.000 kuna duga, prije par dana su nam zaključane prostorije, a 35-ero djece i 40-ak starijih se presvlačilo uz ogradu Gradskog stadiona, nemaju sanitarne prostorije, a pristup atletskoj stazi im je zabranjen – poručili su iz Maraton kluba VG na što je gradonačelnik odgovorio da su ovo „zadnji sati da je takvo stanje“, a dogradonačelnik Kolarec rekao je da se „dug neće vući, i bit će riješen“.

Cjelokupan tekst s opisom događanja moguće je pročitati na stranicama portala VG Danas.

Postano u Nekategorizirano

HUCIPT juniorska liga – Jaska 2015

Pohvaljujemo odličan uspjeh juniora Ivana Jakopa i Marka Čaića u Jastrebarskom na HUCIPT-ovoj juniorskoj ligi. Ivan je zauzeo 1.mjesto u kategoriji mlađih juniora, a Marko u kategoriji starijih juniora također 1.mjesto. Zahtjevnu stazu od 5 kilometara Ivan je istrčao za 17:36 min. a Marko za 18:07 min.

 

Bravo momci

 

hucipt-logo

Postano u Nekategorizirano

Klub sudjelovao u prvoj županijskoj tribini GVG-a

Maraton klub Velika Gorica sa svoja tri predstavnika, blagajnikom g. Darkom Batkovićem, članom nadzornog odbora g. Esadom Tašakovićem i našom članicom g. Danijelom Parabić bio prisutan na prvoj županijskoj tribini večernjeg lista u Velikoj Gorici.

Gospodin Batković uputio je pitanje gradonačelniku g. Barišiću u svezi rješavanja problema koji su nametnuti MK Velika Gorica kroz ukidanje subvencija Klubu, uz opasku, da su razgovori sa dogradonačelnikom i pročelnikom za sport iscrpljeni te da nisu dali nikakve rezultate.
Gradonačelnik je naglasio kako je MK Velika Gorica ponos ovoga grada, upoznat je s problemima i obećao je da je pitanje sati a ne dana kada će svi problemi Kluba biti pozitivno riješeni.
Tvrdnju da ZŠUVG novac troši netransparentno i bez kriterija, gradonačelnik nije komentirao niti pokušao braniti.

Nadamo se skorom rješavanju problema pokrivanja troškova Turopoljske trke i subvencije Klubu kako bi mogli neometano nastaviti s svim aktivnostima Kluba.

Postano u Nekategorizirano

Pogledajte prilog o MKVG u Zg Županijskoj panorami HTV

U Zg Županijskoj panorami HTV 19. svibnja 2015. u popodnevnom terminu u 18:30 na HTV4 programu emitiran je prilog o Klubu. Ukoliko ste propustili pogledati emisiju video je dostupan na Facebook stranici Zg Županijskej panorame HTV-a.

Još jednom pozivamo sve građane da nas podrže ukljućivanjem u aktivnosti Kluba kroz velikogoričku Kros ligu, treninge i natjecanja za male i velike trkaće

Posebno pozivamo građane da se pridruže u organizaciji jubilarnog petnaestog dječjeg Jesenskog krosa putem stranica Volonterskog centra Zagreb.

 

Postano u Nekategorizirano

Reportaža o MKVG danas, 18.05.2015. 18:30 u emisiji Zagrebačka panorama, HRT4

U ZG županijskoj panorami, HRT4, možete pogledati reportažu o Klubu, danas, 18.05.2015. 18:30.

Uživajte!

Postano u Nekategorizirano

Prvenstvu Hrvatske u maratonu 2015. godine

Naš član i jedini predstavnik, Goran Grgas zauzeo je odlično 7. mjesto na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u maratonu.Čestitke!

     POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U MARATONU

                         ZADAR–VIR 16.05 2015
                                  MUŠKARCI
 
7 1204 Grgas Goran1969 Velika Gorica 03:08:04 4:27min/km
MKVG-logo
Postano u Nekategorizirano

Poziv na tribinu “Želite li bolju Veliku Goricu?”

Pozivamo sve članove Kluba i roditelje djece koja treniraju u Klubu kao i rekreativce iz škole trčanja na tribinu “Želite li bolju Veliku Goricu?”

U četvrtak 21 svibnja u 18h u POU Velika Gorica se održava Večernjakova tribina u suradnji s Gradom Velika Gorica pod nazivom “Želite li bolju Veliku Goricu?”. Na pitanja će odgovarati gradonačelnik, pročelnici i njegovi suradnici.

Klub je putem adrese elektroničke pošte gradska@vecernji.net uputio upit za tribunu koji prenosimo u cijelosti:

 

Poštovani,

u prilogu je naše otvoreno pismo ZŠUGVG iz kojeg je vidljivo da je ZŠUGVG novce koje je dobio od GVG raspoređuje vrlo netransparentno i bez kriterija, a ovogodišnja dotacija za Klub nedostatna je za njegovo postojanje. Ukidanje dotacije za najstariju cestovnu utrku Turopoljsku trku koja je ove godine doživjela 23. izdanje dovelo nas je u minus od 36 tisuća kuna te Klubu prijeti zatvaranje.

Do sada smo bili na dva razgovora sa dogradonačelnikom Kolarcem, kada će taj problem raspodjele novca biti riješen i da li će nam GVG pomoći pokriti nastale troškove 23. Turopoljske trke i kada?

Zašto GVG dopušta netransparentnu podjelu novaca za šport i zašto se subvencioniraju klubovi koji trening dva puta tjedno već naplaćuju po komercijalnim cijenama od 200 i više kuna?

U više navrata tražili smo reguliranje statusa prostora kojeg koristimo na ŠRC Velika Gorica, ali do sada nismo dobili nikakvu službenu odluku da taj prostor i imamo pravo koristiti, a nedavno su nam stvari u svlačionici na silu zaključane? Da li da provalimo vrata da dođemo do naših stvari?

U više navrata tražili smo mogućnost korištenja kružnih atletskih staza na ŠRC Velika Gorica, ali do sada nismo dobili nikakvu službenu odluku i nemamo ih pravo koristiti, a i ne možemo s obzirom da nemamo ključ? Da li da provalimo vrata da dođemo atletskih staza?

 

 

Postano u Nekategorizirano

Uspješan vikend članova MKVG

Uspješan vikend, 9 i 10 svibnja 2015.,  maratonaca zaokružili su mlađi junior Ivan Jakop i senior Berislav Devčić.

Nakon osvajanja srebrne medalje  na  Prvenstvu Hrvatske u hodanju na stazi od 10 km u Božjakovini, Berislav Devčić osvojio je brončanu medalju na Prvenstvu hrvatske u cestovnom hodanju na 20 km u Zagrebu na Jarunu. Time je potvrdio da je u samom vrhu atletskog hodanja u Hrvatskoj.

Mlađi junior Ivan Jakop je na utrci Boroša koja je i bila izborna utrka za reprezentaciju Hrvatske u planinskom trčanju na prvenstvu Balkana u Rumunjskoj osvojio je ukupno prvo mjesto a samim time i prvo mjesto u kategoriji juniora. Ivan Jakop iz trke u trku potvrđuje svoju odličnu formu bilo da se radi o cestovnom ili planinskom kupu HUCIP-ta. Trenutno zauzima prvo mjesto i u cestovnom i u planinskom kupu RH.

Na utrci GOOUT održanoj na Jarunu (6,3km),Goran Grgas osvojio je odlično 9 mjesto te 2 u svojoj kategoriji. To mu je bila i zadnja proba prije pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u maratonu slijedećeg vikenda na Viru. Marko Čaić osvojio je 11 mjesto te 2 u kategoriji juniora. Magdalena Buntak osvojila je 3 mjesto u kategoriji juniorki. Miroslav Vučković se polako vraća na utrke nakon ozljede te je ostvario solidan nastup.

Na utrci Dolinom kardinala u Krašiću, Bruno Kos osvojio je sveukupno 18 mjesto.

Održan je i prvi GORNJOSTUBIČKI CENER – SPOMEN UTRKA RUDOLF PEREŠIN (Ulična utrka) u organizaciji poznatog nam prijateljskog kluba AK “RUDOLF PEREŠIN” GORNJA STUBICA gdje je naša članica Sanja Đapić Štriga osvojila ukupno 4. mjesto i 1. u svojoj kategoriji.Čestitke Sanja!
25 Đapić Štriga Sanja MK VELIKA GORICA CRO F Ž 23-34 GOD 1 (25) 0:46:03 0:46:03

Desetak članova MKVG nastupilo je na biciklističkoj utrci Tour de Tur te time zaokružilo iznimno uspješan vikend.

Berislav Devčić osvojio je brončanu medalju na Prvenstvu hrvatske u cestovnom hodanju na 20 km u Zagrebu na Jarunu.

Postano u Nekategorizirano

Snimanje Zg Županijske panorame HTV-a o Maraton klubu Velika Gorica

Danas, 7.5.2015. u 19:30 sati novinarka Kristina Čirak i snimatelji Zg Županijske panorame s  HTV-a napravit će reportažu o aktivnostima i aktualnostima u Klubu. Pozivamo sve članove i polaznike atletske škole i treninga da nam se pridruže tijekom snimanja emisije na ŠRC Velika Gorica – stadion Radnik.

Srdačno

 

 

Postano u Nekategorizirano

MKVG poziva na GOOUT!

GOOUT! ponosno poziva: SVI na utrku 10. svibnja na Jarunu!

Molimo prijavite se za GOOUT! na mail predsjednik@mkvg.hr! Prvih sedam prijava dobiva besplatnu kotizaciju! Budite brzi!

Zagrebački Jarun 10. svibnja bit će središnje mjesto okupljanja trkača i rekreativaca koji će na utrci od 6,3 kilometra imati prigodu testirati svoju formu, dobro se zabaviti i u konačnici sudjelovati na jednoj od tradicionalnih utrka u organizaciji magazina GOOUT! i programa trčanja i nordijskog hodanja.

Plan utrke 10. svibnja:
9:30 Prijava i preuzimanje brojeva
11:00 Start utrke – trči se jedan krug oko Jaruna po cesti (6,3 km)
11:15 Start rekreativne utrke nordijskog hodanja
12:30 Proglašenje pobjednika
13:00 Ručak i zabava

Više na GOOUT stranicama!

 

Postano u Nekategorizirano